Bergentocht gaat strijd tegen kanker aan op 28 juni

Bergentocht gaat strijd tegen kanker aan op 28 juni

‘Je begint ergens aan en wil dat toen een goed einde brengen. Tenminste dat is de bedoeling, al lukt dat niet altijd. Wie kent het niet; Vol goede moed ergens aan beginnen en dan plotseling verandert er iets in je omgeving dat ervoor zorgt dat alle plannen die je tot dan toe hebt gemaakt in duigen vliegen. Dit is het verhaal van de talloze mensen die jaarlijks met een of andere vorm van kanker worden geconfronteerd. Ofwel bij hun zelf, dan wel in hun directe omgeving,’zegt Maurice Severins.

Toen hij voor de eerste keer van het bestaan van de stichting “stop hersentumoren” hoorde, werd was er één naam die in zijn hoofd rondspookte. ‘Nee, niet Lance Armstrong, zo ver hoeven we het niet te zoeken. Nee, iemand die mij veel dichter bij het hart lag en met wie ik in de korte tijd die ons gegund werd een mooie band heb opgebouwd. Dat was Davy Coenen. Hij is voor mij nog altijd een toonbeeld van wat, iemand ondanks zijn tegenslag nog kan doen, als de wil er maar is. En die wil was er, de wil om iets waaraan je begint tot een goed einde te brengen.Voor Davy was dat iedere wedstrijd waaraan hij begon. En ondanks zijn ziekte bleef hij doorgaan, tot het bittere einde, tot ook zijn plannen in duigen vielen,’vertelt Maurice.

‘Wat probeer ik hier nu eigenlijk mee te zeggen? Eenvoudig: hoe groot je ook bent, hoe sterk jouw karakter ook is en welke mensen je ook om je heen hebt. Kanker maakt je klein, nietig en afhankelijk van de wil van je lichaam. Het enige wat je kunt doen is vechten, soms win je, soms verlies je, enkel de prijs die je betaald voor het verlies is wel erg hoog. Het is die ene wedstrijd die waarin je je niet kunt veroorloven om te verliezen. Maar helaas heb je dat niet in eigen handen, anders had Davy hem zeker gewonnen,’gaat Maurice verder.

‘Wij van Team buddyhuis Heerlen willen ons in ieder geval inzetten om meer en beter onderzoek naar deze vreselijke vorm van kanker mogelijk te maken. Om ervoor te zorgen dat het vreselijk klein aantal mensen die deze ziekte overwint, in aantal toeneemt. Om onderzoek mogelijk te maken naar het hoe en waarom en om de medische wereld een wapen te geven om de strijd aan te kunnen gaan en te roepen “STOP”.

Steun ons in ieder opzicht. Door zelf mee te rijden, door te doneren of door deze boodschap uit te dragen. En ik weet, het is gemakkelijk om nee te zeggen of om het uit te stellen en dan te vergeten. Maar denk eens aan al die mensen die iedere dag de strijd weer aan gaan en geen uitstel krijgen, geen kans krijgen om nee te zeggen en eigenlijk maar één ding willen. Datgene waaraan ze zijn begonnen tot een goed einde te brengen,’besluit initiatiefnemer Maurice Severins.

Tot 28 juni op de Utrechtse heuvelrug, steppend, fietsend of lopend voor elkaar. Kijk voor meer info over team buddyhuis Heerlen op https://www.facebook.com/Teambuddyhuisheerlen of zoek het op www.bergentocht.nl.