Connor Fields(Men Elite) en Felicia Stancil(Women Elite)winnen eerste ronde EK Zolder

Connor Fields(Men Elite) en Felicia Stancil(Women Elite)winnen eerste ronde EK Zolder

Meer dan 1900 rijders namen deel aan de eerste en tweede ronde van het EK in Zolder. De Amerikanen namen, in het vooruitzicht van het WK in juli en zegevierden bij de Men elite en Women Elite. Maar vooral de Nederlanders mochten meermaals het podium op.
De Belgen deden het ook goed in de Challengereeksen.

De eerste ronde bij de Men Elite werd gewonnen door de Amerikaan Connor Fields. Hij won voor de Fransman Amidou Mir en de Nederlander Twan van Gendt. De Zwitser David Graf werd vierde Niek Kimmann(NL), de Let Edzus Treimanis, de Fransman Sylvain André en de Amerikaan Corben Sharrah.

Bij de Women Elite ging de zege ook naar Amerika met Felicia Stancil. De Deense Simone Christensen werd tweede voor de Française Magalie Pottier. Met Brooke Craine als vierde en Alise Post als achtste kregen we drie Amerikanen in de uitslag. De Duitse Nadja Pries werd vijfde voor de Nederlandse Merle van Benthem en Stefany Hernandez Mendoza (Venezuela). Elke Vanhoof werd tweede in kwartfinales, maar werd uitgeschakeld in de halve finale nadat ze vijfde werd.

De Française Axelle Etienne was dan weer de beste bij de Women Junior voor de Nederlandse Ruby Huisman en de Française Margot Hetmancyk. De Nederlandse Manon Veenstra werd achtste.

Bij de Junior men won de Nederlander Justin Kimmann voor de Brit Paddy Sharrock en de Fransman Theo Chapelle. De Nederlander Koen Van der Wijst werd zesde. Mathijs Verhoeven werd derde in de halve finale en

De Nederlander Kevin van der Linde won bij de Men 25+. Hij klopte de Fransman Lucas Clement en zijn landgenoten Kevin van Benthem, Noud Verstegen en Rick van den Dikkenberg.

Sebastian Aslaksrud zorgde voor een Noorse zege bij de Men 17/24. Hij versloeg Kevin Spanninga en de Fransman Patrick Etienne. De Nederlanders Geert van der Velde en Maik Aerts werden vierde en vijfde.

De Nederlandse Ellen Jacobs won bij de Women 17+ voor de Française Catherine Soucaze. Soraya Van Hees werd derde en ging een hele reeks Nederlandse landgenoten vooraf met Rensje Roelofs, Lisa Mepschen , Suela Ruitenga en Lucie Meerholz als achtste.

De Let Mikus Strazdins won bij de Boys 15/16 voor zijn landgenoot Vladimirs Boltiks en de Zwitser Gil Brunner. Elias Verbinnen werd zevende.

De Noorse Silje Fiskebekk haalde het bij de Girls 15/16 voor de Nederlandse Wietske Bloemhof en de Britse Blaine Ridge Davis.

De Fransman Thibault Daprela won bij de Boys 13/14 voor de Brit Nathan Wood en en zijn landgenoot Alexis Bonnay.

Bij de meisjes in die leeftijdcategorie ging de zege naar de Spaanse Griselda Artigas Mateu voor de Zwitserse Leila Henry en de Belgische Nieke Coppens.

De Nederlander Jimmy Jansen won bij de Boys 11/12 voor de Fransman Tidiane Dieme en zijn landgenoot Bo Piepers.

Mia Christensen nam bij de Girls 11/12 een Deense zege mee naar huis. Zij klopte daarvoor de Française Mariane Beltrando en onze landgenote Aiko Gommers. Wereldkampioene Kjelle Poets werd achtste.

De Britse Betsy Bax zegevierde bij de Girls 9/10 voor de Letse Paula Kibare en de Nederlandse Tatum Geurts. Roxanne De Kegel werd vierde voor de Nederlandse Lola Brekelmans. Emma Szekely werd achtste.

Bij de Boys 8 en jonger won de Let Kristers Appels voor de Brit Taylor Hunt en de Nederlanders Maddox Van Deene en Kyano van Vlimmerern. Vijfde werd Dries Brouns voor zijn Belgische landgenoot Iljo Lenssen.

In dezelfde categorie bij de meisjes won de Britse Lucy Hutt voor onze landgenoten Maxime Breugelmans en Julie Vranken. De Nederlandse Bo Makkink werd vierde voor de Belgische Sanne Lumbeeck. Zevende werd Kaylani Bertels.

Bij de Cruisers 45+ won de Amerikaan Scott Moreland voor de Fransman David Baron en de Zwitser Vincent Claessens.

Jeffrey Bignell werd eerste bij de Cruisers 40/44 voor de Fransman Jean Renaud Ducos de Lahitte en de Nederlander Rob van Westerop.

De Fransman Mickael Deldycke pakte de zege bij de Cruiser 30/39 voor zijn landgenoot Romain Melin en onze landgenoot Gorden Martin.

Idris Le Bigot deden de Fransen juichen bij de Cruisers 17/29 en de Nederlander Vincent Huisjes en de Fransman Valentin Barthelemy.

De Cruisers Women 17+, ten slotte, werd gedomineerd door de Nederlanders. Anne Mokking won voor haar landgenoten Shauni Vissers en Sharon van der Kolk. Angie Vandeput werd vijfde, Lieze Crauwels zevende.