Bergentocht tegen kanker op 28 juni

Bergentocht tegen kanker op 28 juni

Wie wordt er tegenwoordig niet mee geconfronteerd, in je omgeving of misschien zelfs heel erg dichtbij, kanker treft ons allemaal.

‘Ikzelf ben er ruim 15 jaar geleden mee geconfronteerd en draag er na al die tijd nog de gevolgen van, iedere dag weer merk ik wat de chemo met mij heeft gedaan. Toch zou ik er zonder die chemo niet meer zijn geweest en die behandeling was weer niet mogelijk geweest zonder onderzoek. Dat onderzoek kost geld, veel geld en op deze manier willen wij met “team Buddyhuis Heerlen” ons steentje bijdragen aan dat onderzoek,’zegt initiatiefnemer Maurice Severins.

De term “Buddyhuis”komt voort uit het logo en de knuffel van de stichting “Stop hersentumoren” , een stichting die bijdraagt aan het onderzoek om de genezingskans van mensen met deze vorm van kanker te vergroten. Op dit moment bedraagt de overlevingskans voor deze vorm van kanker amper 0.3%, je leest het inderdaad goed nog geen 1% van de jaarlijks 1500 nieuwe gevallen overleeft deze ziekte.

‘Voor deze stichting gaan wij op zondag 28 juni in Amerongen de vele heuvels van de Utrechtse heuvelrug beklimmen en dit doen we tijdens een 44 km lange mountainbiketocht. Wil jij deze tocht samen met ons maken, of wil je deelnemen aan één van de andere sportieve activiteiten die op deze dag worden georganiseerd, laat het ons dan per omgaande weten. Deelname aan deze tocht kost 35 euro per persoon en aanmelden kan via deze link www.bergentocht.nl, kies voor “deelname in teamverband en dan voor “team buddyhuis Heerlen” tijdens de aanmelding,’aldus nog Severins.

Natuurlijk kun je ons ook individueel of als team sponsoren door op www.bergentocht.nl te klikken en dan op de button “Steun ons”te drukken. Elk bedrag klein of groot is welkom.

Offroadbiking.eu gaat als mediapartner dit project ondersteunen.