Bij de junioren heren mag Yordi Corsus zich de nieuwe Belgische kampioen noemen

Bij de junioren heren mag Yordi Corsus zich de nieuwe Belgische kampioen noemen

Kenay De Moyer werd als topfavoriet naar voor geschoven maar het was Yordi Corsus die van bij de start de wedstrijd mee in handen nam en ronde na ronde zijn voorsprong kon uitbouwen naar de tricolore trui. De tweede plaats was voor Aaron Dockx die in het begin van de wedstrijd wat oponthoud kende en fouten maakte. De derde plaats werd beslecht in een spurt tussen Viktor Vandenberghe en Ferre Urkens. Het was Ferre die de bronzen plak in ontvangst mocht nemen.

Omstreeks de klok van 13.45 u begonnen de junioren heren aan hun Belgische kampioenschap. Eén van de favorieten was Kenay De Moyer maar ook Yordi Corsus, Aaron Dockx, Viktor Vandenberghe en Ferre Urkens waren goed gestart. Aaron Dockx kwam in het begin van de wedstrijd wat in het gedrang te zitten en vond niet meteen het juiste ritme om voorin de wedstrijd hard te maken. Hij maakte nog wel wat foutjes en reed zich tot tweemaal toe op dezelfde plaats vast en zag zo zijn kans op de Belgische titel verloren gaan.

Yordi Corsus kwam goed in zijn ritme te zitten in de wedstrijd en vanaf ronde twee kon hij ronde na ronde zijn voorsprong uitbouwen op zijn achtervolgers. Aaron Dockx probeerde nog om de kloof te dichten maar de vogel was vliegen. De Europese kampioen moest zich tevreden stellen met een zilveren medaille.

Na hem werd er nog een mooie strijd geleverd om de derde plaats. Het zag er heel lang goed uit voor Viktor Vandeberghe maar op een onbewaakt moment kwam hij ten val en zag uit de achtergrond Ferre Urkens komen opzetten.

Deze laatste slaagde erin om het gat de dichten en in de laatste ronde werd de winst voor plek drie beslecht in een spurt. Het was Ferre Urkens die het nipt haalde voor Viktor Vandeberghe.

Daguitslag :

1. Yordi Corsus
2. Aaron Dockx
3. Ferre Urkens
4. Viktor Vandenberghe
5. Wies Nuyens

Bron : Nancy Aerts

Foto : Bert Containers – Doltcini cycling