Xaydee Van Sinaey pakt BK titel bij de dames junioren

Xaydee Van Sinaey pakt BK titel bij de dames junioren

Ook bij de junioren dames maakt de topfavoriete haar rol waar. Xaydee Van Sinaey pakt voor het einde van de eerste ronde de kop en bouwt haar voorsprong met de ronde uit. De tweede plaats is voor Fleur Moors en de derde plaats is voor Jana Van der Veken.

De tweede wedstrijd op het programma van het BK in Middelkerke was deze van de junioren dames. Daar werd Xaydee Van Sinaey als topfavoriete naar voor geschoven. Het was wel Febe De Smedt die het hele peloton op sleeptouw nam. Bij de start stonden maar 23 deelneemsters aan de lijn. Het licht op groen en weg waren zij. De topfavoriete Xaydee Van Sinaey dook als tweede het veld in en ook Nette Coppens was gedreven en volgde als derde.

Bij de eerste passage aan de streep was het meteen Xaydee Van Sinaey die de wedstrijd in handen nam. Fleur Moors probeerde haar tempo te volgen maar moest wel een paar lengtes prijs geven. Ook voor Febe De Smedt die de opening voor haar rekening nam was het op de tanden bijten. Maar een derde plaats gaf haar toch moed om te strijden voor die ereplaatsen.

Achter deze drie dames kregen we een trio onder leiding van Jana Van der Veken die strijden voor de vierde plaats met Chloe Kiekens en Lore Sas. Jana Van der Veken vond haar tijd gekomen om haar medevluchters onder druk te zetten. Ze slaagde erin om wat voorsprong te nemen.

Voorin werd er niet getwijfeld. Xaydee Van Sinaey bouwde haar voorsprong ronde na ronde uit. Ze kon genieten van haar titel. Ook Fleur Moors deelde haar wedstrijd mooi in en kon al vrij vroeg in de wedstrijd gecontroleerd rijden en haar tweede plaats veilig stellen. De derde plaats was nog niet zeker. Jana Van der Veken slaagde erin om de kloof op Febe De Smedt te dichten en zo de strijd voor de derde plaats open te gooien.

Met nog twee ronden de rijden was er nog geen beslissing gevallen voor de derde plaats. De twee andere plaatsen lagen zo goed als vast. We keken dus uit naar de strijd voor de derde podiumplaats. In de voorlaatste ronde probeerde Jana alles uit de kast te halen om zich te ontdoen van haar medevluchter Febe De Smedt. Het kostte haar krachten maar ze geloofde erin dat die derde plaats van haar was.

Op plek vijf zagen we een strijd tussen Chloë Van Den Eede en Lore De Schepper. Dan volgde Zélie Graux, Xenna De Bruyckere, Hanne Gevers en Dina Boels. Deze dames reden hun eigen wedstrijd en lagen al heel wat gespreid over het parcours.

Bij het ingaan van de laatste ronde lagen de plaatsen al zo goed als vast. Xaydee Van Sinaey reed met voortreffelijke voorsprong naar haar Belgische titel toe. De zilvere medaille was in handen van Fleur Moors en de bronzen medaille ging naar Jana Van der Veken.

daguitslag :

1. Xaydee Van Sinaey
2. Fleur Moors
3. Jana Van Der Veken
4. Febe De Smedt
5. Chloë Van Den Eede
6. Lore De Schepper
7. Zélie Graux
8. Xenna De Bruyckere
9. Hanne Gevers
10. Juline Delcommune

Bron : Nancy Aerts

Foto : Xaydee Van Sinaey