Bisnummer voor Sanne Cant in Koksijde?

Bisnummer voor Sanne Cant in Koksijde?
Vorig jaar nam Sanne Cant de maat van de andere vrouwen in het zand van Koksijde en kan ze morgen precies 1 jaar na haar eerste Wereldbeker overwinning dit kunstje nog eens herhalen. De schijn bedriegt schijnbaar niet omdat Sanne de jongste weken weer echt in de winningmood verkeert en Koksijde toch ook één van haar favoriete crossen is.
Kapers op de kust(sic) zijn er wel meerdere in de vorm van de leidster in de wereldbeker, Eva lechner , de snelle Italiaanse die even uit haar rust periode komt.  Zij zal het Sanne zo moeilijk maken als het kan en daar heeft ook Eva een patent op dit seizoen.
De Amerikaanse Katie Compton  is ook weer goed op dreef geraakt sinds Valkenburg en is dan altijd een factor om rekening mee te houden. Katie, die een erg krachtige rijstijl hanteert, kan in Koksijde haar duivels ontbinden en al eens hard uithalen naar de concurrentie.
Het Telenet trio Nikki Harris , Ellen van Loy en Jolien Verschueren zullen het Sanne het vuur aan de schenen leggen. Nikki Harris, die snel kan starten, is de factor die je zeker niet uit moet vlakken en Jolien wordt altijd sterker naarmate de wedstrijd vordert. Ellen van Loy met een goede dag is, is altijd een factor om rekening mee te houden.
Femke van de Driessche en  Sophie de Boer zijn twee goede runner- ups voor een mooie ereplaats morgen. Meer zal het niet zijn vermoedelijk. Een verrassing misschien van Femke als ze de eerste rondes mee kan komen en in de wedstrijd groeit , laten we het hopen. Sophie de Boer, vorig jaar nog goed voor een podium en nu net twee weken aan het koersen zal hopelijk een top 10 plek rijden. Sabrina Stultiens, de Nederlandse, die vorig jaar nog een podium reed,  is nog in Zuid-Afrika en zal op 12 december in Mol pas haar rentree maken.
Jan v Dijk