Blue Berry Fields Koersel decor voor WTK cross

Blue Berry Fields Koersel decor voor WTK cross

Onder barre omstandigheden wist Paul Verhoeven op het domein Blue Berry Fields een wedstrijd te organiseren voor de WTK. De opkomst was matig te noemen maar de wedstrijden lieten voor zich spreken.

Bij de jongeren was er geen maat op Siebe Philips. Van start tot finish reed hij comfortabel aan de leiding en wist met twee vingers in de neus de overwinning naar zich toe te halen. Achter hem was het Siebe Caems die naar de tweede plaats liep en de derde plaats was voor Lennert Lardenoit. In deze reeks stonden maar negen renners aan de start. De vrieskoude en de sneeuw zullen er wel voor een deel tussen hebben gezeten.

Bij de A+ reeks kregen we een matige start van Björn Houben. De jonge man uit Paal Beringen heeft zijn zinnen niet meer op de titel gezet omdat het puntenklassement met de extra punten hiervoor roet in het eten hebben gegooid. Dus probeert hij van elke wedstrijd op zich te genieten. Hij kon in de looppassage na de start al meteen wat afstand nemen van zijn medecompanen Han De Vos (elites zonder contract) – Jarne De Meyer (elites zonder contract), Senna Van Cutsem (beloften) – Niels Van Craen. Björn hield er een stevig tempo op na maar de wedstrijd duurde voor hem net een halve ronde te lang. In de laatste loopstrook trok Han De Vos aan voor Jarne De Meyer en zo konden ze met twee het gat op Björn dicht rijden. Jarne De Meyer verdapperde nog in de laatste halve ronde en reed naar de overwinning toe. Han De Vos kon Björn Houben nog remonteren en pakte zo de tweede plaats. Björn werd nog derde.

Bij de reeks B staat er geen maat op Jurgen Janssens. Hij nam samen met Francis Penders de wedstrijd in handen maar nog geen twee ronden later nam Jurgen afstand van zijn medevluchters en knalde naar de overwinning. Francis Penders was de tweede in de wedstrijd en voor de derde plaats was er strijd tussen Dieter Schol, Rob Vangenechten en Tim Custers. Deze laatste gaf op door onsportief gedrag van één van de mederijders. Dus was het uitkijken wie de beste benen had in de laatste ronde. Het was duidelijk dat Dieter Schol aan een betere periode is begonnen. Hij versnelde in de laatste ronde en reed zo naar de derde plaats toe. Een opsteker voor de Vlaams Brabander.

Erwin Bollen steekt met kop en schouder uit in de reeks C. Hij nam een rustige start en kon al vlug samen met Dirk Mertens meters nemen op de mederijders. Erwin Bollen pakte gemakkelijk de overwinning. De tweede plaats was voor Dirk Mertens en Patrick Verdonck kon mooi naar de derde plaats toerijden.

Bij de dames hadden we twee kandidaten op de winst. Maar het was al snel duidelijk dat Gertie Willems een maatje te sterk was voor Kaat Sohier. Dus met z’n tweetjes de wedstrijd uitrijden en dan was het podium binnen. Winst voor Gertie Willems en tweede plaats voor Kaat Sohier.

Met vijf aan de start in reeks D waar het natuurlijk de regerende Belgische Kampioen Johan Vanderaerden is die het deelnemersveld aanvoert en gemakkelijk naar de winst kon rijden. De tweede plaats was voor Rudy Vervloet en Danny Standaert pakte de derde plaats.

Bij reeks E was het Jos Van Craen die de winst pakte op het domein Blue Berry Fields. Van start tot finish reed hij in zijn tempo. Niemand kwam hem benaderen waardoor de zege voor hem was. De tweede plaats ging naar de Belgische Kampioen Jean Luc Rossignol en Walter Marynissen was blij met zijn derde plaats.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts