BMX 2000 Dessel heeft zes Belgische kampioenen

BMX 2000 Dessel heeft zes Belgische kampioenen

Off-road club BMX 2000 DESSEL was tijdens het Belgisch kampioenschap in Massenhoven wederom overduidelijk aanwezig in de finales en met maar liefst vier overwinningen bij de jeugd en daarbij de twee belangrijkste titels in de hoogste reeksen is het ook dit jaar weer een succes geweest voor de Desselaars.

Het begon al meteen goed met de her optredende Roy Van Aken die na maanden van blessure leed weer terug zijn eerste wedstrijd reed en dat deed hij meteen met verve want hij wist meteen de titel te pakken in de cruiser categorie en dit ondanks een nare val in de trainingen waar hij terug last kreeg van de pols en daarom ook later op de dag niet meer aantrad in de 20” categorie, in dezelfde reeks pakte Dennis Van Hoof nog nipt de bronzen medaille.

Brent Vanhoof pakte daarna mooi het zilver in de categorie cruiser min 16 jaar.

Dan begon het verhaal van de sterke Desselse jeugd want in totaal had de club 12 rijders in de verschillende finales waarvan 3 winnaars.

De eerste overwinning was voor Thijs Wynants die van start tot finish wist te domineren bij de boys 5-6 jaar, Yarno Colbrandt werd hier mooi derde.

Bij de boys zeven jaar was er een mooie derde plaats voor Jenthe Oeyen, Jaro Spooren werd vijfde en Jorre Loodts zesde.

Rune Raeymaekers wist bij de boys 8 jaar een vierde plaats te bemachtingen, Kay Rogman zesde en Tristan van Dijck zevende, vervolgens bij de girls negen 9-10 jaar was het Billy Goossens die mooi tweede werd.

Sem Boeckx wist dan weer bij de boys 9 jaar na een fantastische finale de overwinning te pakken en Axel Van den Broeck werd hij zevende.

Tot slot wist Jools Melis ook de overwinning te pakken bij de boys 11 jaar na geen enkele manche of finale verloren te hebben.

Na de jeugd was het dan de beurt aan de kampioenschap klassen van 12 jaar en ouder, hier zagen we bij de boys 12 jaar Gebbe Sauvelliers zevende worden en bij de boys 13 jaar was er een mooie zilveren plak voor Robbe Meerts die een solide finale reed, Marthe Goossens die bij de boys toch de finale wist te halen ging onderuit in de eerste bocht en werd achtste.

Jinke Verbraeken behaalde een vierde plaats bij de girls 13-14 jaar Wout Geukens wist knap de bronzen medaille weg te kapen bij de boys van 14 jaar en Joppe Van Broekhoven werd zesde.

Na even een oponthoud door de hevige regenval had Pjotr Paeshuyse de pech van de dag door net voor de start tot twee maal toe weg te schuiven aan het starthek waardoor hij in achtervolging moest en uiteindelijk vierde werd, in diezelfde finale onderging Yannick Wolf en Maarten Verhoeven hetzelfde lot, zij werden zevende en achtste.

Bij de boys 16 jaar nam Brett Jacobs kop start maar werd in de eerste bocht uit het parcour geknikkerd en meteen weg titel, Brett werd achtste en Brent Vanhoof reed in zijn tweede finale van de dag naar een vijfde plaats.

In de boys categorie 17-29 werd Stijn Strackx derde en Bram De Laat zevende.

In junior men categorie wist Mathijs Verhoeven met veel overmacht de titel te nemen, er stond de ganse dag geen maat op en de finale was enkel een formaliteit.

Bij de elite was het ganse podium voor Dessel met Wouter Segers als winnaar, Wouter die zijn vierde titel op rij weet te pakken en eind van de maand ook België zal vertegenwoordigen op het WK in Zolder, Joffrey Wouters werd na een knappe derde manche tweede en Ghinio Van De Weyer wist zijn titel dus niet te verlengen maar pakte toch brons.

Met zes overwinningen op het BK mag men dus in Dessel weer meer dan tevreden en ziet men vol uit naar het EK van aanstaande weekend in het Nederlandse Erp.

Bron: PM