Meybo team doet het zeer goed op BK

Meybo team doet het zeer goed op BK

De rijders van het Meyboteam hebben zeer goed gepresteerd op deze kampioenschappen in toch wel het voltallige deelnemersveld met de beste rijders in Massenhoven.

Teammanager Frank Smets is heel tevreden en doet zijn verhaal.

‘Jools liet al meteen in de manches zien dat hij de kandidaat kampioen zou worden door alles te winnen, ook de kwart en halve finale wist hij van start tot finish te winnen en dat zelfde deed hij nog eens over in de finale en meteen hadden we onze kampioen beet binnen het team. Marthe reed ook een zeer mooie wedstrijd bij de boys en wist ook vlot door te stoten naar de finale en daar kwam ze goed mee weg in de start, maar in de eerste bocht ging het goed fout toen er aan andere rijder zijn pedaal in Marthe haar voorwiel terecht kwam en zij hard over de kop ging. Gevolg een wiel waarvan de helft van de spaken weg waren maar gelukkig geen grote kwetsuur.

Wout ging ook de ganse dag goed mee door de manches te winnen en ook in de halve had hij geen probleem, in de finale ging hij goed mee door naar de eerste bocht waar hij dan ook als derde uit kwam en deze positie wist hij vast te houden tot aan de meet. Senne reed ook zijn beste wedstrijd van het seizoen door een 3/4/3 neer te zetten in de manches maar dan een mindere start te nemen in de halve en dus uitgeschakeld. Pjotr had de ganse dag problemen met het toch wel aparte starthek in Massenhoven maar wist zich toch vlot te plaatsen voor de finale waar ze toen iedereen klaar stond terug naar beneden moest om te schuilen voor een onweer dat over kwam, na een onderbreking van een 15 minuten konden ze terug van start gaan en deze verliep rampzaling voor Pjotr, door het natte starthek waren er verschillende rijders die weg slipte aan het hek met het voorwiel, waaronder ook Pjotr tot twee maal toe en dus laatste weg, maar toch wist hij terug te komen naar de vierde plaats.

Joffrey moest bij de elite, door te weinig elites aan de start,  enkel drie manches rijden en meteen in die eerste manche ging het niet zo goed. Hij werd vierde, de tweede verliep iets beter en werd hij derde en in de laatste manche ging het zelfs heel goed, deze wist hij te winnen. Eindresultaat was een tweede plaats. Binnen enkele dagen starten de Europese kampioenschappen in het Nederlandse Erp, vlak bij Eindhoven,’aldus manager Frank Smets.