Britt Verbeek wint wedstrijd in Deurne

Britt Verbeek wint wedstrijd in Deurne

ava

Geen maat op Britt Verbeek. Zij won haar thuiswedstrijd en klimt daarmee in da nationale ranking bij de meisjes naar de zevende plaats.

Twaalfjarige aspirante Britt Verbeek uit Diest won zondag een thuiswedstrijd in Deurne, een deelgemeente van Diest. In de nationale ranking staat het meisje als zevende en dit tussen negentig jongens, in Deurne toonde ze haar Belgische kampioentrui fier aan eigen publiek.

De omloop werd uitgetekend door ploegmaat bij het Hageland Cycling Team Ward Steurs, de omloop lag op amper vier km van de deur. Ze was zaterdag al gaan verkennen met haar papa Wim en toen beviel het haar al.
Zondag nam Britt voor de eerste keer dit seizoen een goede start. Na de eerste bochten draaide ze door op een negende plaats tussen de jongens.

“Vele supporters waren afgezakt ondanks de sneeuw om Britt eens bezig te zien in haar Belgische trui. Na het eerste technische gedeelte was ze opgeschoven naar de vijfde plaats en nam resoluut de leiding van een zeskoppig groepje in handen. Een mooie uitslag zat er aan te komen”, vertelt vader Wim Verbeek. “Halfweg maakte ze een kleine slipper waardoor ook haar shifter scheef stond, schakelen en remmen werd moeilijk. Ze verloor snel terrein, maar haalde na een sterke remonte nog enkelen in. In de slotronde moest ze deze inspanningen bekopen. In het totaal werd ze twaalfde, met haar overwinning als meisje was ze zeer tevreden. Normaal gezien staat er nog één wedstrijd op het programma. Indien ze daar ook sterk voor de dag komt, zit een top vijf in de algemene ranking bij de twaalfjarige aspiranten er nog in”, beseft de fiere vader.

Britt staat momenteel zevende op ongeveer negentig, voornamelijk mannelijke, aspiranten.