Mario De Clerq zet kwaad bloed bij Belgische Supporters

Mario De Clerq zet kwaad bloed bij Belgische Supporters

ava

Mario De Clercq heeft nog liever dat er een buitenlander wereldkampioen wordt dan Sven Nys of Niels Albert. Zulke uitspraak komt niet goed over bij de Belgische supporters.

Mario De Clercq kijkt uit naar het Wereldkampioenschap van Louisville (Amerika). Hij weet wat het betekent om wereldkampioen te worden. Zelf heeft hij drie wereldtitels op zijn palmares staan. Hij als ploegleider van Kevin Pauwels en Klaas Vantournout heeft in de Zondagskrant een eerlijke visie van hem gegeven. Maar of dit voor de Belgische supporters zo goed overkwam is een andere zaak.

Mario gaf te kennen dat hij nog liever heeft dat een buitenlander wereldkampioen zal worden dan Sven Nys of Niels Albert. Het veldrijden is een internationale sport dus mag er ook iemand van de andere landen wereldkampioen worden. Natuurlijk hoopt hij dat de titel in eigen kamp blijft nu Kevin Pauwels kan rekenen op de steun van Klaas Vantornhout. Maar voor hem zijn er nog kandidaten die voor de titel kunnen rijden en dan vernoemt hij Niels Albert of Radomir Simunek. Het enige wat voor hem telt is de wereldtitel.

Als je die wilt winnen mag je met niemand rekening houden, aldus Mario De Clerq. Je moet alles op alles zetten om de titel naar je toe te halen op welke manier dan ook. Je mag voor niemand aan de kant gaan – je moet je eigen wedstrijd rijden en niet ingaan op de praktijken van geld toegeschoven te krijgen om de titel wel of niet te winnen.

Alle veldrijders die naar Louisville afgereisd zijn hebben allemaal kans om de titel van wereldkampioen naar zich toe te halen. Wie het uiteindelijk zal worden zal beslist worden op 03 februari 2013. We volgen het – want spannend wordt het zeker.

Gepubliceerd door Nancy