Lars van der Haar wint tweede wereldbekercross in Tabor

Lars van der Haar wint tweede wereldbekercross in Tabor

ava

De drie van Valkenburg van der Haar, Walsleben, Pauwels bevestigen opnieuw …. Lars van der Haar pakte zijn tweede wereldbekerzege. Hij haalde het voor Philipp Walsleben en Kevin Pauwels.

Het Tsjechische Tabor maakt samen met Plzen al jaren deel uit van het wereldbeker programma. In 2015 zal Tabor voor de derde maal in 15 jaar tijd het wereldkampioenschap organiseren. De laatste keer kregen zij zelfs een landgenoot Stybar als wereldkampioen.

Voor Niels Albert betekent Tabor de eerste wereldbeker overwinning in zijn carrière namelijk in 2008. Van Der Haar startte in Tabor als topfavoriet na zijn overwinning in Valkenburg. In een zonovergoten Tabor (17° C) kregen we 52 rijders aan de start uit, maar liefst 14 verschillende landen.

Dat zou voor vuurwerk kunnen zorgen maar al gauw bleek dat de top drie van Valkenburg in goede doen waren. We kregen een supersnelle start te zien van Francis Mourey, Sven Nys, Klaas Vantornout en ook Niels Albert was dit keer zeer goed gestart. Door de rondes heen zou blijken dat de grote namen niet in hun doen waren. De beste plaats voor Niels Albert die een zesde plaats liet optekenen. Na de demarrage van Mourey halfweg wedstrijd moest hij even passen en daardoor verloor hij de aansluiting om mee te dingen voor de podiumplaatsen. Toch was Niels na afloop van de wedstrijd best tevreden over zijn prestatie.

Voor Sven Nys was het niet zijn beste wedstrijd. Tabor staat bij Sven niet hoog aangeduid ook al wist hij al een paar keer een overwinning te noteren. Vandaag was dit niet zo. Hij kwam ten val en werd op achtervolgen aangewezen. Hij deed geen enkel moment mee voor de podiumplaatsen en uiteindelijk naderde hij de finish op een 22e plaats met een achterstand van 2 min 28.

Vooraan ging de strijd vooral tussen Lars Van Der Haar en Walsleben. Door de wedstrijd heen zag men dat beide rijders aan elkaar gewaagd waren en dat het uiteindelijk in een spurt zou uitgemaakt worden wie de overwinning van de tweede wereldbekerwedstrijd op zijn naam mocht schrijven. Het was Lars die de beste papieren had en hierdoor resoluut de koppositie in de wereldbeker naar zich toe trekt.

Achter hen was het vooral Mourey die het nodige werk opknapte. Hij kreeg nog wel af te rekenen met mechanische pech maar ook dat kon hem niet deren. Hij deed er alles aan om de achterstand zo klein mogelijk te houden en in de laatste ronde ging ook Kevin Pauwels zich nog eens rechten. Hij reed weg van Mourey en wist hiermee de derde plaats naar zich toe te trekken.

De einduitslag :

1. Lars van der Haar(Ned)

2. Philipp Walsleben(Dui)

3. Kevin Pauwels(Bel)

4. Francis Mourey(Fra)

5. Klaas Vantornout(Bel)

6. Niels Albert(Bel)

7. Bart Aernouts(Bel)

8. Martin Bina(Tsj)

9. Corné Van Kessel(Ned)

10. Enrico Franzoi(Ita)

Morgen is de ganse karavaan terug te vinden op de Superprestige in Ruddervoorde. Hopelijk kan iedereen tijdig aanwezig zijn op deze wedstrijd want er zijn geen vluchten terug naar Brussel. Een aantal renners hebben een privé vliegtuig gecharterd om tijdig in Ruddervoorde te raken.