Coalities sluiten

Coalities sluiten

Onze Nederlandse medewerker Jan van Dijk is in zijn nopjes met het WK veldrijden in zijn land. Deze week schrijft hij enkele columns met zijn bedenkingen hierover.

Mario De Clercq spreekt van coalities sluiten tijdens het komende WK maar niet met de buitenlanders omdat die niet goed zijn om Nys te verslaan.
Ik moest heel hard lachen toen ik dit las , een coalitie sluiten tegen de king, de man van het crosseizoen, die dan ook nog in de vorm van zijn leven verkeert, en alle druk op Lars Vander Haar zijn schouders legt.
De adviseur van Sunweb-Napoleon mag al eens stevig in zijn handjes klappen als de Kevin zijn dag heeft zondag en daar heel erg op hopen. Klaas is zeker niet goed komend weekend, wat weer erg jammer is, omdat ik hem altijd graag zie bikkelen in de cross. Als een oude vos zijn kans ruikt en er mee vandoor gaat, mocht Klaas onverhoopt wel goed zijn dan is dat een miraculeuze wederopstanding.
Lars Vander Haar gaat zeker niet het gewicht van de wedstrijd op zich nemen als tweede jaars mededinger voor het podium , zie vorig jaar. Lars is meer van het gedwee mee naar de streep gaan met Sven Nys en hem dan op de laatste meters verschalken en zo de 1 ste plek weg kapen voor de all time top favoriet.
Sven Nys laat zich door niemand naar de slachtbank leiden en zal zeker op 2-3 ronden voor het einde het hazenpad kiezen en de rest in opperste verbazing en nederigheid achterlaten om de bloemen op te gaan halen en de medaille.
Francis Mourey , ehum heeft die niet afgelopen weekend gewonnen in de laatste wereldbeker? Nee Francis was tweede achter Tom Meeusen, die de gedoodverfde favoriet is,  als er niets mis gaat. Nommay deed Tom meer dan goed en hij is de te kloppen man als het om moraal gaat. Geloof me, die eet zijn stuurlint nog liever op dan te laten gaan zondag.
Doet Stybar nu wel of niet mee ??? Ja,  Stybar doet mee en staat op de officiële lijst , dus deze mijnheer doet zeker mee om de prijzen. Als het hard en glad is, dan is daar een zekere Mijnheer Bina die dan als een speer gaat.
Duitsland ??!! Ja hoor twee toppers die in de begin fase een duchtig woordje mee spreken en de wedstrijd wel degelijk kunnen beïnvloeden.
BKCP Power plus ?? Niels Albert draait een minder seizoen wat hem de laatste weken nogal wat moraal heeft gekost. Toprenner en toekomstig kampioen dat zeke, r maar moet zich eens duchtig achter de oren krabben waar zijn moraal en mentale geloof in hemzelf is gebleven. Beetje ploeteren is het voor hem zeker wel momenteel en ik hoop van harte dat hij zondag weer op staat om partij te geven aan Nys en consoorten.
Al met al wordt dit een zeer boeiend WK dat ik met open mond zal volgen. De winnaar is meer dan vermoedelijk de sterkste en laten we eens uitgaan van een mega spannende en beklijvende wedstrijd.
Jan v Dijk