Medaillestrijd bij de dames

Medaillestrijd bij de dames

In zijn columns over het WK veldrijden heeft Jan het nu over de medaillestrijd bij de dames. De strijd tussen Katie Compton en Marianne Vos. Maar ook tussen Eva Lechner, Sanne Cant, Nikki Harris, Helen Wyman, Sophie De Boer en de anderen…

Marianne Vos en Katie Compton gaan komende zondag voor de zoveelste keer de strijd aan in Hoogerheide. Wie gaat er winnen?

Katie was bijna het hele seizoen outstanding. Vos was geopereerd en niet bij machte was om lichamelijk Compton bij te benen omdat ze er simpelweg even uit is geweest midden in het seizoen. Marianne is echter elke week langzaam beter gaan rijden en met een klein trainingskamp achter de rug ging het in Nommay  weer als het spreekwoordelijke mes door de boter of beter gezegd legt ze weer iedereen haar wil op.

Compton is outstanding en dat is een waarheid als een koe.  En eerlijk is eerlijk: ze heeft haar techniek bijgeschaafd en is beter dan vorig seizoen. Vergis je echter niet,  maar afgelopen zondag gaf ze na een ronde forfait in Nommay vanwege een astma aanval.  Een gevoelige tik voor haar en dat doet een week voor het WK toch wel wat met je moraal. De conditie is ongetwijfeld goed. Maar is Compton al niet radeloos.  Hoe  kan ze Marianne van de titel af kan houden?

Wie zal het zeggen?  Zondag weten we wat er speelt en wie de beste is.  Of gaat Eva Lechner , Sanne Cant , Helen Wyman , Nikki Harris , Sophie de Boer met het  derde been heen?

Voorlopig liggen ijs en weer  diendende de uitslagen al redelijk vast en gaat de slag om de derde plaats tussen een pak getalenteerde dames die alles voor hun sport over hebben.

Zijn ze allemaal goed of hebben ze bewust terug gehouden voor komende zondag ?

Kijken,  want de strijd bij de dames zal ook erg spannend zijn met veel kanshebbers.

 

Jan van Dijk