De zevende man

De zevende man

Over de selectie van de zevende renner voor het WK in Hoogerheide is heel wat te doen. Gelegenheidscolumnist én Nederlander Jan van Dijk, onze techniekmedewerker, schreef er een aandoenlijke column over. Lees en geniet!

Hele hoop te doen in België over de selectie voor het WK. Bart Wellens en Bart Aernouts mogen thuis blijven ten gunste van Wietse Bosmans.

Er had anders geselecteerd mogen worden, geloof me. Het hele seizoen is Bart Aernouts de betere geweest, getuige daarvan de standen in de verschillende klassementen en daar heeft Bart ongetwijfeld zijn verkiezing aan verdiend. Ware het niet dat net de laatste paar wedstrijden hij iets minder is en gaat weer verbeteren.

Bart Wellens is outstanding op het kampioenschap en heeft gezien die uitslag wel wat verdiend zou je denken. Althans, dat is wat de Wellens fan graag wil geloven en geef ze eens ongelijk. Maar over het hele seizoen gezien is Bart toch de mindere hoe graag zijn fans en hijzelf ook willen.

Wietse Bosmans , runner up bij de beloften van vorig jaar,  en nu verkozen door De Bie. Hij heeft het niet gestolen en presteert de laatste weken zeker naar behoren en gezien de conditie moet je er van uitgaan dat Wietse komende zondag in Hoogerheide degelijk zijn mannetje staat en goed gaat presteren.

Verder is er natuurlijk wat te zeggen over waarom het zo lang heeft moeten duren om de 7 de man te kiezen. Kiezen met het hart is het makkelijkste,  maar rationeel kiezen is uiteindelijk toch beter. Hopen dat de Belgen goed presteren zondag tegen een aantal goede buitenlandse renners en vergeet zeker niet de Nederlanders die het voordeel van de thuis wedstrijd hebben.

Voorlopig zet ik mijn kaarten op Lars van der Haar , Sven Nys , Francis Mourey , Zdenek Stybar als hij mee rijdt en als outsider zeker Thijs van Amerongen , Tom Meeusen en Philipp Walsleben niet vergeten.

 

Happy WK in Hoogerheide!

Jan v Dijk