Hans Becking is klaar voor Nieuwkuijk

Hans Becking is klaar voor Nieuwkuijk

Hans Becking, de in het Belgische Wetteren woonachtige mountainbiker van het Betch-NL , Superior mountainbike team van Bart Brentjens, is al in goede doen dit jaar. De hele carrière van Hans staat in het teken van een toch wel gestage stijgende lijn. Snel en hard aan de top is aan de sympathieke biker niet besteed. Zijn sportieve hoogtepunt bereikte hij drie jaar geleden in Steenwijk waar hij Nederlands kampioen werd.

Is dat wel zijn sportieve hoogtepunt vragen wat mensen zich af? Een volmondig nee kan ik hier in ieder geval wel op geven. Hans heeft zeker in de voorbije winter de aanloop naar het nieuwe seizoen al ingezet in Brazilië. Daar schreef hij samen met teammaat Jiri Novak de Brasil Ride op zijn naam. Zeker geen lichte wedstrijd, want volgens Bart Brentjens de zwaarste die hij ooit heeft gereden. Met een goede startlijst en toprenners stijgt Hans meestal in meerdaagse wedstrijden wel boven zich uit.
Sterker nog,hij heeft dat deze winter nog een keer dik en dubbel gedaan in Spanje, waar hij samen met Ismaël Ventura als team maat de Costa Blanca bike race heeft gereden. Misschien wel voor Hans de ultieme manier van voorbereiding voor dit seizoen. Ook in Cyprus liet hij zich al eens opmerken door leuke uitslagen in de laatste dagen.

Bij zijn wegteam krijgt dat een mooi vervolg en de basissnelheid die je hier op doet kan hem goed van pas komen. In het Engelse Sherwood Pines heeft hij naar eigen zegge door een domme fout de verkeerde banden gestoken en werd hij maar vierde. Geloof me, dit is ook een uitslag om mee thuis te komen. Nieuwkuijk zal de volgende wedstrijd worden, maar eerst nog een beetje de spieren op spanning zetten in België bij een wegwedstrijd.

Op tweede Paasdag, zullen we hem in levende lijve volgen. Hij zal gaan voor een top notering, die ook voor Nederland belangrijk is in de jacht op UCI punten. Momenteel staat hij als 36 ste en derde Nederlander in de ranking. Voor hem staan twee Nederlandse wereldtoppers met Michiel van der Heijden en Rudi van Houts.

Jan v Dijk

Foto: Irmo Keizer