De belgen zijn er klaar voor…. WK

De belgen zijn er klaar voor…. WK

ava

Toen de Belgische delegatie voor de eerste maal het parcours ging verkennen heersten er heel wat twijfels bij hen. Maar nu zijn ze er klaar voor…

De voorbije dagen zat er bij de Belgische rijders heel wat twijfels in de hoofden. Ze vonden het parcours niet WK-waardig. Na de eerste verkenningsronden vielen alle twijfels weg en hing er een hele andere sfeer in het kamp.

Sven Nys vond de omloop echt wel een tintje hebben van een echte Vlaamse Cross. Het weer zal alles bepalen wat voor een wedstrijd het zal worden nu zondag. De afgelopen dagen heeft het in Louisville al vanalles gedaan wat betreft het weer : regen – vrieskou – lenteweer – …. Volgens Sven heb je wel verschillende mogelijkheden om de koers te maken. Er zijn verschillende plaatsen op het parcours waar je eventueel het verschil kan maken : de balkjes – de zandbak – de heuveltjes waar ze op en af moeten…. dus mogelijjkheden genoeg voor Sven Nys om de wedstrijd naar zijn hand te kunnen zetten.

Voor de sprinters is het niet het geschikte parcours. Lars Van der Haar en Kevin Pauwels moeten niet hopen op hun sprinterscapaciteiten want daar leent het parcous zich helemaal niet naar.

Ook Niels Albert is tevreden over het parcours. Hij vindt het op zich een vrij lastige omloop en wie zondag kan winnen is de rijder die op dat ogenblik de beste benen zal hebben. Wie er volgens hem wereldkampioen zal worden, blijft een vraagteken. Volgens hem zijn er heel wat kandidaten maar één iemand naar voor schuiven doet Niels niet.

Klaas Vantornhout voelt zich ook goed in zijn sas op deze omloop. De weergoden hebben voor hem de omloop naar zijn hand weten leggen. Daar is hij blij om. Hij en Kevin Pauwels vinden het een lastige omloop maar zeker goed te doen voor de Belgische rijders. Ook zij hebben geen favoriet die ze naarvoor schuiven. Stiekem hopen ze natuurlijk dat het iemand van hun ploeg mag worden… maar wie weet…. we zullen het zondag weten.

Bart Wellens en Rob Peeters hopen natuurlijk ook op goede benen voor zondag. Beiden willen ze mee strijden voor de titel. Of dat binnen de mogelijkheden zal liggen, hangt natuurlijk af van vele factoren. Ze vinden het beide een zwaar wedstrijd die ze onder de wielen geschoven zullen krijgen maar ze hopen voor hun ploeg Telenet-Fidea toch goede resultaten te kunnen neerzetten.

Lars Van Der Haar vindt het pacours ook WK-waardig maar als eerste jaars prof denkt hij heel voorzichtig na over zijn kansen om de titel te grijpen. Hij vreest de Belgen wel een beetje. Voor zichzelf zegt hij dat hij nog niet klaar is om wereldkampioen te worden maar hij zal het natuurlijk niet laten liggen als de kans zich voordoet. Wat het ook zal worden, dat zien we zondag.

Wietse Bosmans heeft ook een goede verkenning achter de rug. Hij mikt op een ereplaats. Welke het zal worden zal de wedstrijd van zaterdag wel uitmaken. Maar hij wil op het podium eindigen. Ook onze andere Belgen willen een goede prestatie neerzetten…. Maar welke kaart zij zullen trekken binnen de wedstrijd zal ter plaatse worden uitgemaakt.

Bij onze Belgische Dames ploeg is alle hoop gericht op Sanne Cant. Zij wil er alles aan doen om haar bronzen medaille van Koksijde opnieuw te verzilveren. Maar in haar binnenste hoop ze natuurlijk op meer.

We wensen ze alvast allemaal heel veel succes toe – relaas van de wedstrijden volgen later.