De voorbereidingen WK Veldrijden door de ogen van Bart Wellens

De voorbereidingen WK Veldrijden door de ogen van Bart Wellens

ava

Nog nooit had Bart Wellens zo’n goed gevoel…Stiekem hoopt hij op een dichte ereplaats

De Belgische rijders zijn al van zaterdag in Louisville. Behalve Niels Albert, hij was eerder afgereisd om te klimatiseren aldaar.

Voor de rijders zijn het lange dagen geweest. Na de landing was het vooral de aanpassingen die er waren ten gevolge van de jetlag. Moeilijk kunnen slapen, tijdsverschil, …. Maar eens de aanpassingen goed verlopen waren, begonnen de dagen voor de rijders vlotter te verlopen.

Elke dag werden er trainingen afgewerkt in beperkte groepjes of individueel. Met de regenval van de afgelopen dagen werden de trainingen op het parcours tot het minimaal terug gebracht. Daarom zochten onze rijders de fitnessruimte op en daarna de rollen.

De sfeer binnen de groep is goed te noemen. Ze hebben een goed hotel toegewezen gekregen dat vooral in het teken staat van het Wereldkampioenschap Veldrijden. Het eten wordt aangeboden naar ieder’s behoeften. Dus op dat vlak zal er met gelijke wapens kunnen gestreden worden.

Bart Wellens voelt zich fysiek heel goed en telt enorm af naar zondag. Stiekem hoopt hij op een dichte ereplaats. Of hij daarin zal lukken, is nog een open vraag.