De Belgische Selectie in the picture

De Belgische Selectie in the picture

ava

De Amerikaanse Pers doet er alles aan om onze landgenoten op te volgen en hun aan de tand te voelen …

In ons land is het Veldrijden een gekende sport. Dat kan je in Louisville niet stellen. Bij ons wordt het Wereldkampioenschap massaal gevolgd en iedereen kan er over mee praten. In Louisville is dit een onbekende sport waar hopelijk na dit weekeinde verandering in komt.

De inwoners van Louisville zijn natuurlijk wel op de hoogte wat er dit weekeinde in hun dorp staat te gebeuren maar of ze er van wakker liggen, dat kan je niet stellen.

Vanaf vandaag publiceren zij pas artikels over het Wereldkampioenschap Veldrijden in hun dorp. Dat is in België natuurlijk heel anders. Hier zijn ze al dagen met dit evenement bezig en iedereen kan er over mee praten. Iedereen heeft zijn/haar favoriet(e) en hoopt natuurlijk dat de titel mee naar België komt.

De plaatselijke journalisten zijn de laatste dagen bezig met te weten te komen wie er in hun dorp aan de start zal komen. Zo ook werden de Belgische rijders aan de tand gevoeld. Hen werd gevraagd wie zij waren? Wat ze van het parcours vonden? Sommigen durfden het aan om de rijders te vragen naar een pronostiek… Maar of dat veel te betekenen had voor hen, kan je natuurlijk betwijfelen.

Onze landgenoten gaven vlot antwoord op alle gestelde vragen en zo kreeg de plaatselijke pers genoeg stof om mee aan de slag te gaan. Wie de uiteindelijke winnaar zal worden zullen ze zaterdag en zondag zien gebeuren.