Voorbeschouwing Wereldkampioenschap Veldrijden 2013

Voorbeschouwing Wereldkampioenschap Veldrijden 2013

ava

Op zaterdag, 02 en op zondag, 03 februari 2013 is het zover… De dagen waar alle veldrijders fanaten naar toe leven….

Wie zijn de favorieten bij de Elites hoor je veel al zeggen….

Wel bij de topfavorieten worden zeker onze landgenoten naar voor geschoven onder meer uittredend wereldkampioen Niels Albert. Maar ook de andere namen komen naar voor : Sven Nys – Klaas Vantornout en ook Kevin Pauwels. Hier en daar hoor je toch wel eens een andere klok luidden namelijk deze van Lars van der Haar die veel kans maakt wanneer de wedstrijd verreden wordt op een droge ondergrond maar ook Francis Mourey wordt door velen getipt als de kanshebber voor de titel.

Het is een een supersnelle omloop in Louisville zonder echte technische stukken. De Belgen zullen op zich geen probleem hebben om op dit parcours aan de slag te gaan. Maar de weergoden zullen een deel in de pap te brokken hebben.

De omloop is een beetje te vergelijken met deze van Hoogerheid – geen moeilijk parcours maar als de weergoden hun sluisen zullen open zetten dan spreken we over een heel andere wedstrijd.

Momenteel ligt het parcours er drassig bij. De rijders gaan tot aan hun enkels in het water – de organisatoren doen er alles aan om de omloop zo goed als mogelijk bij te werken waar het kan om zo een objectieve wedstrijd te kunnen laten geworden.

Maar als we de weerberichten mogen geloven die ze gesteld hebben, dan zou het in het weekend kunnen sneeuwen en dan krijgen we natuurlijk een heel ander verhaal. De ondergrond zou dan wel eens kunnen gaan aanvriezen wat een spekgladde omloop zou betekenen want de nachttemperaturen aldaar zakken tot onder het vriespunt.

Het zal afwachten worden op welke ondergrond er zal gekoerst worden. Maar zeker staat vast dat onze Belgische rijders bij de topfavorieten behoren. Wie het uiteindelijk zal worden krijgen we zaterdag te zien bij de junioren en de beloften. De elites en de dames komen een dag later aan de start namelijk op zondag.

Alles is rechtstreeks te volgen op de televisie: de junioren vanaf 16.40 u op Canvas, de beloften OP 12 op zaterdag. Zondag de dames vanaf 16.40u op Canvas en de elites om 20.15 u op Eén.