De kop is eraf

De kop is eraf

Na de aanvang van het seizoen is de kop er wel af met Oudenaarde, Zonhoven, Ruddervoorde en de Jaarmarktcross in Niel. De toon is gezet voor de race naar de Kerstcrossen .Volgende week is er  Koksijde en nu zondag Asper-Gavere op de agenda

Komt er nog regen,  vraag ik mezelf af? Komen er nog crossen waar gebikkeld moet worden en de uitslag zeker niet na  vijf ronden vast staat.

Versta me niet verkeerd. Ik heb hele mooie crossen gezien dit seizoen,  maar nog bijna geen modderspatten. Modderspatten brengt een ander soort coureur naar voren. Gladiatoren van het veld , diegene die lachen om  vijf graden vorst en zware regenval.

Nys:  gaat hij na de overwinning in Niel de volgende crossen weer een dominante rol spelen of is hij niet in staat de snelle mokerslagen van het jonge volk te pareren?  Gaat Lars van der Haar in de modder ook zo snel opene? En is er een wedstrijd te zien waar hij niet opgeeft en echt maar dan ook echt net als laatste zondag door gaat tot het gaatje. Vanderpoel die toch ook behalve een snelle renner met wat onbezonnen gedrag,  ook een renner is die het poker spelletje goed kan spelen.

Gaat de Sunweb-Revor ploeg- hun overtal uitspelen? Of blijft Pauwels zo wisselvallig als hij nu is. Klaas  Vantornout doet het toch zonder meer week na week beter.

BKCP met ondermeer Walsleben die nu toch langzaam uit zijn pijp moet komen nu de echte prijzen er om gaan.

Corendon-Kwadro die twee goede weekends achter de rug hebben en ook hun andere troeven uit kunnen gaan spelen.

Rob Peters die samen met Van Aert ook mee speelt met mastermind Albert,  die de lijnen uit zet.

Eén ding is zeker. Ik zit voor de buis als ik niet op de koers ben . Helaas kunnen we niet alles komen kijken,  omdat het ook onze hobby is en gezin en werk ook hun aandacht vragen.

Zo vaak we kunnen is Offroadbiking op de wedstrijden om verslag uit te brengen van de gladiatoren van het veld die elke week hun strijd opnieuw aanvangen.

Voor mij tot in Koksijde!

 

Jan v Dijk