Zeven crossen, zeven winnaars

Zeven crossen, zeven winnaars

Enkele managers en journalisten en presentatoren beweren dat de  buiten7 toprenners die een topcross hebben gewonnen dit seizoen, er niemand anders nog zal winnen.

Waar halen ze die wijsheid vandaan? Op welke dingen worden deze beweringen gestoeld ?

 

Kijken deze mensen niet door een te roze bril ?

Philipp Walsleben zie ik echt nog wel een topcross winnen dit seizoen. Kijk hoe hij zich regelmatig wat later in het seizoen beter in vorm rijdt en derhalve ook scherper is dan in het begin van het seizoen.

Philipp staat vrijwel altijd bij de eerste 10 in de rij. Er kan zomaar wat gebeuren en hij wint een wedstrijd.

 

Francis Mourey , heeft mij toch al positief verrast en zijn tijd komt nog dit seizoen . Francis heeft de neiging zich altijd in eigen land in vorm te rijden. Zodoende is er niet altijd zicht op zijn prestaties en vormcurve. Maar houdt hem in de gaten deze geslepen Fransman.

 

Jeremy Powers is eigenlijk al vanaf Valkenburg buiten het Europese beeld omdat hij terug in Amerika zijn UCI wedstrijden betwist.

USA cyclecross stelt niets voor hoor je links en rechts. Nou,  ik verzeker je dat het niveau daar alras omhoog gaat en dat Jeremy serieus aan zichzelf heeft gewerkt de laatste weken.

Corne van  Kessel is ook zo een beetje naar de achtergrond gedrukte renner die in gelukkige omstandigheden voor een uitschieter kan zorgen.

Al met al is het seizoen nog lang niet afgelopen en voorzie ik aan het eind van het seizoen ongeveer tien verschillende winnaars. Uitzonderingen en hele grote verrassingen zijn nog niet eens mee geteld.

 

Jan v Dijk