Mooi weekend van 1 en 2 november

Mooi weekend van 1 en 2 november

1 en 2 november een weekend om niet snel te vergeten. Wout Van Aert die de Koppenberg cross wint ten nadele van Sven Nys. Die vond dat hij gehinderd werd door Jan Denuwelare. Een minder mooi einde van een zware en mooie cross in Oudenaarde die jammer genoeg de meer dan puike en straffe prestatie van Wout Van Aert overschaduwde. Die jongen verdient meer dan wat er nu is gebeurd en niet alle negatieve gebuertenissen die door het Nys kamp uitvergroot worden.

De wederopstanding van Bart Aernouts en Rob Peters aan het front , Philipp Walsleben die het toch weer net niet red tot het einde om een mooi resultaat neer te zetten. Druk van het kopmanschap te groot ?  Ian Field die lang mee speelt vooraan.

Mooie cross ook bij de vrouwen met Sophie de Boer die een hele goede reeks neer aan het zetten is. Jolien Verschueren die boven zichzelf uitstijgt met haar tweede plek en Sanne Cant die het podium volmaakt. Vier verschillende nationaliteiten bij de eerste 10 en sterke wedstrijdgerichte atleten aan het werk gezien.

Smullen dus met achter in je hoofd de zandkuil van Zonhoven voor de volgende dag.

Herhaling van gisteren , dacht het niet. Totaal ander parcours en totaal andere renners die vooraan mee spelen. Lars van der Haar die na 100 keer gestorven te zijn een derde plek weg pakt ( hoe vaak kan je kapot gaan) Kevin Pauwels die er verdiend de zweep oplegt en  Sven Nys, bijna op de streep,  terug verwijst naar een tweede plek. Mathieu Vanderpoel toch weer vijfde als jonge hond en Tom Meeusen die een plek beter doet dan gisteren.

De vrouwen waar Sophie de Boer het door een valpartij moet laten liggen. Sanne Cant die doet wat ze als zandhaas moet doen en dat is winnen voor Nikki Harris en Ellen Van Loy die ook 4 plekken beter scoort dan in Oudenaarde.

Sabrina Stultiëns die bij haar eerste optreden weer al gelijk vijfde wordt en een zeer sterke Maud Kaptheijns die als tweede Nederlandse vrouw zeer sterk presteert.

Een vast staand feit is wel dat Sven Nys het verschil niet echt of nog niet echt kan maken deze dagen en dat Wout Van Aert en ook Mathieu Vanderpoel als jonge gasten duchtig aan de poort rammelen.  Kevin Pauwels op de goede weg is en enkele outsiders week op week beter beginnen draaien.

Al met al hebben we twee mooie wedstrijden gezien die in bijna zomerse omstandigheden verreden zijn . Publiek is de grote winnaar. Al moet me wel van het hart dat Jan Denuwelare door het publiek uitgejouwd wordt en dat echt niet verdient op deze manier , Nys  versus Pauwels : al vergeten wat in Koksijde gebeurd is. Waar Nys toch ook onsportief gedrag vertoonde door sterk richting de hekken te rijden.

Laat de rest van de winter maar komen en ook het echte cross weer met de klassiekers onder de crossen die er aan zitten te komen.

Jan v Dijk