De Prinsen van de mountainbike

De Prinsen van de mountainbike

ava

Wellicht ben ik nu een beetje geïnspireerd door de ‘Kroning en Koningstoestanden’ in Nederland.  Maar anderzijds ben ik ook fier om tot dezelfde provincie te behoren van deze jongens, die algemeen als beloften voor het mountainbike beschouwd worden: de Prinsen van de mountainbike.

 In het jongste nummer van Cycling.be, voorheen Cyclosprint, verscheen ook een mooi artikel over Kevin Panhuyzen en Jens Schuermans. Vooral laatstgenoemde is de laatste weken bijzonder goed bezig. We hadden al een kanjer, de King of the mountains, Roel Paulissen onder ons.  Zijn comeback is ook een zegen voor de sport. Nu hebben we direct twee renners die in de toekomst het mooie weer kunnen maken en the King kunnen opvolgen.

Schuermans is tweedejaarsbelofte en wil na een rotseizoen zich helemaal bewijzen, zoveel is duidelijk. Dit seizoen stond hij al aardig zijn mannetje, won al enkele keren en stond al meermaals op het podium.  De weg is nog lang en dat beseft de nuchtere Maaslander ook. Maar toch…

Hetzelfde geldt voor Panhuyzen. Hij is eerstejaarsbelofte en stak zijn neus al aan het venster. De Prinsen van de mountainbike zijn goed bezig en we hopen dat het zo blijft. Hopelijk komen er nu ook meer wedstrijden in ons land bij. Want  de laatste maanden regenden het (definitieve) afgelastingen.

Gelukkig is het buitenland nog een goed alternatief.  We duimen alvast voor binnen twee weken. Dan kunnen onze Prinsen zich bewijzen in de eerste wereldbekers van het seizoen. Om naar uit te kijken!