De weg van Mathieu van der Poel naar de Spelen in Rio

De weg van Mathieu van der Poel naar de Spelen in Rio

Mathieu van der Poel is volop bezig met de voorbereiding en het sprokkelen van UCI punten voor de Spelen in Rio. Daarvoor zal hij drie van de zes Wereldbekerwedstrijden(Cairns, Altstadt, La Bresse), het EK, het WK en een paar wedstrijden ondermeer de Pearl Izumicup in Beringen en de BeMC in La Roche om de conditie aan te houden. Na grondig overleg met de ploegverantwoordelijken van BKCP – Corendon kent Mathieu van der Poel de weg die hem naar de Spelen in Rio moet leiden. Onderweg moet hij voldoende degelijke prestaties neerzetten om verzekerd te zijn van een van de twee Nederlandse tickets voor de crosscountry. Hij heeft als 21-jarige en normaal dus uitkomend als belofte in het mountainbiken, ook de toestemming van de UCI verkregen om te starten als eliterenner.

Zijn volledige MTB-programma: 10 april: Beringen (Bel); 24 april: WB Cairns (Aus); 8 mei: EK Husqvarna (Zwe); 13 – 15 mei: BeMC La Roche (Bel); 22 mei: WB Albstadt (Dui); 29 mei: WB La Bresse (Fra); 3 juli: WK Nove Mesto (Tsj); 14  augustus: Coupe de France Méribel (Fra); 21 augustus: Rio (Bra).

Het MTB-programma wordt aangevuld met een wegprogramma met enkele rittenkoersjes en individuele wedstrijden waar nog wordt aan gesleuteld. Het eerste rondje wordt de Triptique Ardennais (19 tot 22 mei). Op weg naar het EK MTB wordt van 28 april tot 12 mei  een stage gepland in Spanje.

Bron: PM