Denise Betsema wint in Middelkerke, Sanne Cant pakt eindzege Superprestige

Denise Betsema wint in Middelkerke, Sanne Cant pakt eindzege Superprestige

Denise Betsema heeft de laatste wedstrijd voor de Superprestige in Middelkerke gewonnen. De Nederlandse van het Marlux-Bingoalteam klopte haar landgenote Ceylin del Carmen Alvarado en Loes Sels. Sanne Cant had met een vierde plaats genoeg voor de eindzege in de Superprestige.

Bij de dames was het nog een spannende reeks om in de Noordzeecross de titel binnen te halen. Het zou heel raar zijn mocht Sanne Cant de eindwinst niet naar toe kunnen halen. Concentratie bij de start. De zenuwen gierden door de lijven van de rensters.

De beste star leek voor Van Loy, Van der Heyden, Alverado te zijn. Sanne Cant had een matige start en dook als vierde het veld in. Wie de start volledig miste was Arzuffi. We kregen al meteen kettingproblemen voor Havink. Dus die kon de winst al wel vergeten. Voorin werd het tempo bepaalt door de jongste in het gezelschap voorin namelijk Van der Heyden. Alverado volgde gemakkelijk mee op haar wiel. Worst zat derde, Cant vierde, Betsema vijfde.

De modderstrook aan de materiaalpost gooide alles door elkaar. het Technische meesterschap van Sanne Cant nam de kop van de wedstrijd in handen. Ook Betsema, Worst kwamen deze passage vlot door. De foutenlast werd onmiddelllijk afgestraft. Dat was te merken. Een vlekkeloze doorgang aan de schuine kant voor Sanne Cant gaf haar al de nodige voorsprong. Achter haar werd er voortdurend van positie gewisseld.

Cant hoefde zich niet te forceren. Op haar techniek kreeg zij een mooie voorsprong bijelkaar. Annemarie Worst had geen al te super goede openingsronde. De moraal schoof haar dan ook duidelijk in haar schoenen.

Cant, Betsema, Alverado waren met z’n drietjes weg. Van der Heyden was diegenen die dit trio nog in het visier kon houden. Sels kwam vlot bij en over Worst. Deze laatste was moeizaam aan het zoeken naar haar juiste ritme. Het trio voorin ging vol door. Betsema gooide een eerste keer een bommetje in de zandbak om de rest onder druk te zetten. Maar van een echte demarrage konden we nog niet spreken. Er werd niet wiel in wiel gereden want de foutlast loerde achter elke hindernis. Betsema reed een voortreffelijke tweede ronde.

Van een trio ging het over naar een duo. Betsema en Alveradeo gingen er samen vandoor. Sanne Cant moest de twee laten gaan door een mindere ronde die ze afwerkte. Wie wel een voortreffelijke wedstrijd aan het rijden was, was Verdonschot. Die schoof mooi op naar de zesde plaats. De zandbak was zo zwaar voor de dames. Daar werden de kaarten keer op keer geschud. Denise Betsema was in Middelkerke in haar goede doen. Haar loopwerk gaf haar zoveel kracht dat ze hiermee kon uitpakken om de anderen onder druk te zetten. Ze kon zeer gemakkelijk wegrijden van haar concurrenten. Cant moest alles vanop afstand laten gebeuren.

Voor Betsema verliep alles goed. Haar laatste ronde kon zij met een redelijke voorsprong aanvatten. Alverado had een mooie voorsprong op Sanne Cant die het gezelschap van haar nicht Loes Sels moest dulden. Dus de plaatsen een en twee lagen al vast. Het was dus uitkijken naar het duel om de derde plaats tussen de nichtjes. Maar van een duel was geen sprake. Loes Sels legde de laatste ronde vlekkeloos af en kon de derde plaats nemen voor haar nicht Sanne Cant.

Betsema reed vlot naar haar 12e overwinning van haar seizoen toe. Maar de eindwinst in de Superprestige ging naar Sanne Cant.

Foto’s: Marc Bluys