Mees Hendrikx verlaat Milwaukee Alphamotorhomes en tekent bij Creafin Tuv Sud

Mees Hendrikx verlaat Milwaukee Alphamotorhomes en tekent bij Creafin Tuv Sud

Creafin-TÜV SÜD verwelkomt straks Mees Hendrikx. Deze 18-jarige Nederlander verdiende zijn strepen bij de junioren en wil ook bij de beloften doorgroeien naar de wereldtop. Mees komt op 1 maart over van Milwaukee-Alpha Motorhomes.

Mees Hendrikx liet als junior een paar fraaie resultaten noteren. Vooral in de Wereldbeker deed hij het prima en was hij bovendien zeer regelmatig. Dat leverde hem een derde plaats in het eindklassement op. Maar dé uitschieter was uiteraard zijn zege in de Franse manche in Nommay, waar hij ’s werelds beste junioren achter zich hield. 

De overstap naar de U23-categorie is een zware dobber, toch deed Mees deed het ook dit seizoen voortreffelijk. Zo haalde hij de top tien in de sterk bezette wereldbekermanche in Koksijde. Ook zijn zesde plaats in de DVV Trofeemanche in Brussel was een opsteker voor de nog altijd maar 18-jarige jongeman uit Valkenswaard.

“Doorgroeien naar de profs”

“Mees heeft nog een hele weg af te leggen, maar hij heeft hoe dan ook het potentieel om het in het veldrijden te maken”, klinkt het bij het teammanagement. “Wij vonden het zeker de moeite om hem bij Creafin-TÜV SÜD de kans te geven om zonder super veel druk door te groeien.”

Ook de renner zelf is enthousiast met zijn overstap. “Voor mij is het ongetwijfeld een stap voorwaarts om in de professionele omkadering van het team van manager Timmy Simons terecht te komen. Ik had bij het eerste gesprek meteen een goed gevoel. Mijn doel is uiteraard om mooie resultaten neer te zetten. Mijn droom om op termijn eliterenner te worden bij dit team.”

Bron : Creafin Tuv Sud PB

Publicatie : Nancy Aerts