Dennis Blommen is Limburgs nieuwelingenkampioen

Dennis Blommen is Limburgs nieuwelingenkampioen

ava

Dennis Blommen is in Zonhoven provinciaal nieuwelingenkampioen geworden. Tweede was Laurens Vandermeer en ook Dries Vastmans mocht mee op het podium.

Heel wat gelegenheidsrijders en natuurlijk de veldrijders nieuwelingen wisten hun weg te vinden naar Basvelden in Zonhoven. Daar zou het Limburgs Kampioenschap betwist worden. En hoe….

Dennis Blommen was één van de titelkandidaten. Hij mocht plaats nemen op de eerste rij om de wedstrijd te starten. De gelegenheidsrijders hadden minder geluk… zij moesten plaats nemen achter de veldrijders.

De echte veldrijders namen al snel een bliksemstart. Ook Dennis had een goede start. Bij aanvang van de wedstrijd was hij zenuwachtig. Hij wist van zichzelf dat hij zijn wedstrijd goed moest indelen en dat hij dan kans kon maken om de titel van Limburgs kampioen naar zich toe te halen. En dat lukte hem aardig. Vijf niet -Limburgers reden voor hem uit. Maar dat kon hem niks deren want zij deden niet mee voor de zege in het Limburgs kampioenschap. De dagoverwinning ging naar Han Devos en tweede werd Tijl Pauwels. Vastmans en Vandermeer probeerden het tempo van Blommen te volgen maar slaagden er niet in om in zijn wiel te komen. Vandermeer probeerde in de laatste ronde de achterstand van vijftien seconden op Dennis Blommen nog dicht te fietsen maar slaagdedaar niet in. De titel was voor Dennis Blommen die zich opnieuw de Limburgse kampioen mag noemen, nadat hij al kampioen werd bij de twaalfjarigen en als dertienjarige in het mountainbiken. En of hij er blij mee was was duidelijk te merken bij de huldiging.

Bij de dames was Laura Verdonschot de beste Limburgse. Maar aangezien zij een junior is, kreeg zij geen limburgse trui om haar lende. Jammer natuurlijk….

gepost door Nancy