Voorbeschouwing Belgisch Kampioenschap Veldrijden

Voorbeschouwing Belgisch Kampioenschap Veldrijden

ava

Het Belgische Kampioenschap Veldrijden was eerst toegewezen aan Gent maar er bleek geen parcours uitgetekend te zijn in het nieuwe aangelegde recreatiedomein van de Blaarmeersen. Daarna werd Zilvermeer Mol naar voor geschoven als de nieuwe kandidaat om het Belgische Kampioenschap te organiseren.

Blaarmeersen in Gent was de eerste kandidaat om het Belgische Kampioenschap Veldrijden te organiseren maar er bleek geen parcours uitgetekend te zijn in het nieuwe aangelegde recreatiedomein. Daarna werd de mogelijkheden in en rond het Zilvermeer in Mol bekeken. Er werd een parcours uitgetekend en voorgelegd bij de commissie. Deze vonden het geslaagd en gaven hen de goedkeuring. Het is namelijk niet de eerste keer dat in Mol een Belgisch Kampioenschap verreden wordt. De eerste maal organiseerde zij het in 1987 en konden zijn Roland Liboton als Belgische Kampioen afleveren. In 2001 werd er in Mol voor de tweede maal het Belgische Kampioenschap georganiseerd en dit keer was het Mario De Clercq die de Belgische driekleuren rond zijn lende mocht trekken. Benieuwd wie het dit jaar gaat worden.

Hier een voorsmaakje van de enkele van onze Belgische goden die aan de start zullen komen : Alle Belgische renners (op een paar uitzonderingen na die andere verplichtingen dienden te vervullen) die zondag aan de start zullen staan van een bijzondere wedstrijd hebben het BK parcours in Mol kunnen verkennen.

Voor de mannen van Sunweb-Napoleon Games Klaas en Kevin is één ding duidelijk : het wordt geen Sven Nys of Niels Albert. Zij gaan als team rijden en de kaart van Kevin Pauwels uitspelen om hem proberen naar de titel te loodsen.

Kevin zelf houdt het op Niels Albert die kans maakt om de titel te grijpen. Het parcours is meer iets voor Niels dan voor hemzelf zegt hij. Vooral de looppassages is het zand liggen hem niet zo goed. Uitkijken naar de wedstrijd wie het zal worden.

Sven Nys liet zijn supporters weten via twitter dat hij zondag ook aan de start zal staan. De uittredende Belgische Kampioen zal proberen het beste uit zichzelf te halen maar verwacht er zelf niet zoveel van. Ook zijn entourage weet niet wat ze van de wedstrijd moeten verwachten. Veel zal afhangen hoe Sven zich zondag voelt en hoe hij hersteld is van zijn ziekte. Uitkijken dus!

Een andere mogelijke kandidaat voor de titel zou Tom Meeusen kunnen zijn. Al waren het niet dat Tom zich niet optimaal kan voorbereiden op de wedstrijd van zondag. Tom is namelijk verwikkeld in een onderzoek naar de praktijken van dokter Chris Mertens. Hij moest de teamverkenning van zijn ploeg op het parcours in Mol laten voorbijgaan omdat hij een drie urenlange verhoring kreeg in de zaak Mertens. Hoe Tom de wedstrijd zal doorkomen, zullen we zondag zien. In het kamp van Telenet – Fidea blijven ze Tom steunen maar weten ook dat dit niet de ideale positie is om aan een kampioenschap te beginnen. Daarom richten zij hun pijlen op de andere Telenet – Fidea rijder Rob Peeters. Rob wordt al een paar jaren aanzien als een gedurfde kampioenschapsrenner. Hij zal dan ook proberen in zijn thuishaven de rol waar te maken.  Ook zijn teamgenoot Bart Wellens is gemotiveerd om deel te nemen. Toch is Bart heel realistisch : Hij weet dat hij de top drierijders Nijs – Albert en Pauwels niet zal kunnen kloppen maar toch hoopt hij stiekem op een goede dag voor zondag om te laten zien wat hij nog kan. Aan een derde titel denkt Wellens nog niet maar hoopt dat hij gespaard zal blijven van pech.

Je ziet er zijn heel wat ingredienten die het tot een hoogtepunt in het Veldrijden gaan maken. De wedstrijd is rechtstreeks te volgen op Canvas vanaf 15.00 U. Zij die er persoonlijk willen bijzijn moeten zeker een kijkje komen nemen naar het Zilvermeer in Mol. Kaarten zijn daar te verkrijgen tegen de prijs van 20 Euro. Wie uiteindelijk de nieuwe Belgische Kampioen gaat worden, weten we omstreeks 16.00 U

gepost door Nancy