Dhoore haalt het voor broertjes Vandebosch

Dhoore haalt het voor broertjes Vandebosch

 

 

De juniorenwedstrijd van de Soudal Cyclocross Leuven werd een prooi voor Alessio Dhoore. De renner van Acrog-Balen BC haalde het in een sprint met twee van Toon Vandebosch (Enertherm-BKCP). Victor Vandebosch, broer en ploegmaat van Toon, werd derde.

 

Zes ronden moesten de junioren afleggen in Leuven. Een achttal kon zich na een ronde losrukken van de rest. Lares-Doltcini was met vier renners het best vertegenwoordigd, maar het was Jappe Jaspers (Enertherm-BKCP) die in de derde ronde een versnelling plaatste. Alessio Dhoore (Acrog-Balen BC) probeerde het gat te dichten. Dat lukte en ook Toon Vandebosch, ploegmaat van Jaspers, kwam weer aansluiten.

Dhoore toonde zich in de slotfase de meest bedrijvige. Jaspers ging overboord na kettingproblemen, Toon Vandebosch kon wel aanpikken. In een sprint met twee toonde Dhoore zich de snelste. “Dit doet heel veel deugd”, aldus Dhoore, die op 1 januari Young Telenet-Fidea ruilde voor Acrog-Balen BC. “Het is leuk om zo te starten met de nieuwe ploeg. Dit had ik niet meteen verwacht. In de laatste ronde kon ik wel profiteren van de materiaalpech van Jappe.”

“In de sprint sloegen de krampen toe”, doet Toon Vandebosch zijn verhaal. “Ik was niet super vandaag. Ik moest al vroeg wisselen en heb de rest van de wedstrijd met griffo’s gereden. Dat was niet ideaal en het tempo lag te hoog om nog eens te wisselen. Uiteindelijk ben ik wel blij met de tweede plek. Op het BK mik ik op het podium.” Door de materiaalpech van Jaspers kon Victor Vandebosch nog naar de derde plaats rijden.

 

bron : PB