Drie Belgen in top tien in wereldbeker junioren Tsjechië

Drie Belgen in top tien in wereldbeker junioren Tsjechië

ava

In Nove Mesto Na Morave werd de voorlaatste wereldbekerwedstrijd verreden bij de junioren. De Belgen reden een erg knappe wedstrijd met drie Belgen in de top tien. Een zieke Jens Schuermans moest de duiimen leggen voor de onbekende Nieuw-Zeelander Anton Cooper. De Spanjaard Pablo Rodriguez werd derde., Didier Bats vierde, Kevin Panhuyzen achtste. 

Jens Schuermans kwam na de startronde samen met de Nieuw-Zeelander Anton Cooper door. Maar dat veranderde na de eerste ronde. Toen reed Cooper al alleen en volgde de Merida-Combéerenner  op 25 seconden.  Panhuyzen en Bats reden op dat moment op een negende en elfde plek.  Scheire zat in de top twintig, Geluykens was 24 ste en Cara 57 ste.

Bij de junioren dames had Jolande Neff een minuut voorsprong op de Italiaanse Julia Innerhofer en anderhalve minuut op Andrea Waldis. De Belgische meisjes deden niet mee.

Anton Cooper reed met sprekend gemak naar de zege. Schuermans ging in extremis nog over Rodriguez voor de tweede plaats. Didier Bats strandde knap op de vierde plaats, Kevin Panhuyzen werd achtste. Nicolas Scheire werd vijftiende, Jens Van Rompaey 19 de en Geluykens 22 ste.  Boris Cara werd uiteindelijk nog dertigste.

Yolande Neff won makkelijk voor Innerhofer en Waldis.

Jens Schuermans werd tweede en voelde zich de hele wedstrijd niet goed. ‘Het ging echt heel slecht vandaag. Het was net of mijn benen werden afgesneden. Ik moest na een inspanning in het begin het  daarna bekopen. Ik gaf onderweg over. Ik heb uiteindelijk doorgebeten. Aan de aankomst recupereerde ik ook slecht. We zullen nu onderzoeken wat er juist scheelt,’vertelde Jens achteraf.

Didier Bats was heel blij met zijn vierde plaats. ‘In het begin was ik niet goed. Maar coach Meirhaeghe brandde me vooruit. Ik was heel sterk en kon ondanks een afgelopen ketting toch nog de vierde plaats behouden.’

Kevin Panhuyzen werd achtste en heeft zo zijn WK ticket binnen. Knap van de eerstejaarsjunior. ‘Het was door de gladde wortels nogal technisch geworden. Ik kon na een mindere start direct opschuiven. Het liep goed tot ik merkte dat mijn voorrem het niet deed. Hierdoor kan ik niet voluit gaan in de afdaling en verloor wat plaatsen. Uiteindelijk kon ik toch nog achtste worden,’aldus Panhuyzen.

 

Uitslag  junioren (top tien  en uitslagen Belgen en Nederlanders)

1. Anton COOPER (NZL)


2. Jens SCHUERMANS (BEL)

3. Pablo RODRIGUEZ GUEDE (Spa)

4. Didier BATS (BEL)

5. Romain SEIGLE (FRA)

6. Miguel LONDONO NARANJO (COL)

7. Fabien DOUBEY (FRA)

8. Kevin PANHUYZEN (BEL)


9. Lorenzo SAMPARISI (ITA)

10. Loic DOUBEY (FRA)

15. Nicolas SCHEIRE (BEL)

19. Jens VAN ROMPAEY (BEL)


22. Pieter GELUYKENS (BEL)


25. Jesper SLIK (NED)

30. Boris CARA (BEL)


39. Rien TERPSTRA (NED)

46. Robbert DE NIJS (NED)

 

Erik Braeken