Gerhard Kerschbaumer wint bij de beloften in wereldbeker Tsjechië

Gerhard Kerschbaumer wint bij de beloften in wereldbeker Tsjechië

ava

De Italiaan Kerschbaumer was de beste bij de beloften. Hij versloeg met bijna een halve minuut voorsprong de Tsjech Andrej Cink en de Pool Marek Konwa. Sebastien Carabin was de beste Belg op de vierde plaats.  Ruben Scheire(zesde) en Jeff Luyten met elfde plaats reden een bijzonder goede race. 

Net als Dohnany miste Sebastien Carabin zijn start volledig. Het was Cink die samen met Kerschbaumer eerst de leiding nam. Op kleine afstand volgden Fabien Canal en de Zwitser Indergand. Scheire en Luyten zaten net in de top twintig. Mels zat op een 37 ste plek en Bart De Vocht was veertigste.  Vanderheijden en Minnaard zaten ook nog net in de top-30.  Tot in de derde ronde bleven Cink en Kerschbaumer samen. Maar dan moest de Tsjech vooraan lossen.  Konwa kwam dan wat dichter op Kerschbaumer. Cink zat er vlak achter.  Scheire en Carabin reden net binnen de top tien.  Luyten zat vlakbij de elfde plaats.

Uiteindelijk bleven de posities vooraan behouden en won Kerschbaumer voor Cink en Konwa.

Met een vierde plaats zorgde Sebastien Carabin(Versluys-Evenza) voor een heel mooi resultaat.  ‘Het parcours was misschien nog mooier dan dat van Houffalize, echte mountainbike.  Ik had weer een moeilijke start.  Door een geblokkeerde ketting mis ik op een haartje het podium.  Volgende week ga ik opnieuw voor het podium,’aldus een licht teleurgestelde Belgische kampioen.

Ruben Scheire kwam terug aan de oppervlakte met een zesde plaats. Maar dé prestatie van de dag is toch wel van eerstejaarsbelofte Jeff Luyten met een elfde plaats. ‘Ik had mijn koers goed ingedeeld. Ik ben heel tevreden over het resultaat.  Het is hier moeilijker dan bij de junioren, maar ik heb nog groeimarge.  In de finale ging het wat moeilijk, maar ik hield stand,’wist de MPL-Specialized biker. Mooie vooruitzichten voor het WK!

 

Uitslag beloften:

1. Gerhard KERSCHBAUMER (ITA)

2. Ondrej CINK (CZE)

3. Marek KONWA (POL)


4. Sébastien CARABIN (BEL)

5. Stephen ETTINGER (USA)


6. Ruben SCHEIRE (BEL)

7. Shlomi HAIMY (ISR)

8. Reto INDERGAND (SUI)

9. Fabien CANAL (FRA)

10. Dmytro TITARENKO (UKR)

11. Jeff LUYTEN (BEL)


19. Erik GROEN (NED)

29. Michiel VAN DER HEIJDEN (NED)

43. Marco MINNAARD (NED)

46. Fabrice MELS (BEL)

49. Bart DE VOCHT (BEL)


Erik Braeken