Kevin Van Hoovels blikt terug op wedstrijd in Sankt Vith

Kevin Van Hoovels blikt terug op wedstrijd in Sankt Vith

ava

Kevin Van Hoovels werd derde in Sankt Vith en is daar best tevreden mee. ‘Aan Sven Nys was vandaag echt niets te beginnen.’  De Versluysbiker zit in volle opbouw naar het BK en de wereldbekerwedstrijden.

Van Hoovels nam in de Oostkantons een snelle start.`De voorbije weken had ik telkens wat moeilijkheden in de eerste ronde’, aldus Kevin, `dus besloot ik om nu eens echt snel te starten en na te gaan hoe mijn lichaam zou reageren. Dat verliep goed. Ik gaf alles in die eerste ronde en sleurde veel aan kop, zonder een terugval.’

Pas in de tweede ronde moest Van Hoovels zijn snelle start een beetje bekopen. `Ik zakte terug naar de vierde, vijfde plaats’, zegt hij. `Al was mijn terugval minder erg dan de voorbije weken. Dat is wel hoopgevend. Enkele renners staken me voorbij, maar ik recupereerde goed en kwam terug in de laatste ronde, alles zat ook nog dicht bij elkaar tussen plaats 2 en 5.’

In de laatste ronde zette Van Hoovels dus de scheve situatie recht en rukte hij op naar voren, goed voor uiteindelijk een derde plaats, op zo’n 10 seconden van Ruben Scheire.`Aan Sven was vandaag niets te beginnen’, geeft Van Hoovels toe. `Die stak er met kop en schouders bovenuit en sloop weg halfweg koers. Het is geen oneer om te eindigen na de vijfde van het jongste EK. Ook Ruben Scheire rijdt een sterk seizoen. Ik ben tevreden met deze derde plaats en heb een constante wedstrijd gereden.’

Van Hoovels komt net terug van twee stages in het buitenland en mikt eerder op het BK op 20 juli en de Wereldbekerwedstrijden. `Ik ben pas sinds dinsdag terug in het land’, zegt hij. `En heb dan wat rust genomen. Ik zit nu in een opbouwfase, wilde niets forceren en mik op een topconditie op het BK op 20 juli en de Wereldbekerwedstrijden in augustus.’ 

Morgen zondag staat er voor Van Hoovels een nieuwe wedstrijd, in het Nederlandse Landgraaf, op het programma.