Thomas Pidcock wint Wereldbeker manche in Namen Junioren

Thomas Pidcock wint Wereldbeker manche in Namen Junioren

De Europese Kampioen Thomas Pidcock was de beste bij de junioren in Namen. Hij haalde het met een minuut voorsprong op Antoine Benoit en Mamime Bonsergent.

Thomas Pidcock nam van bij de start de hele meute op sleeptouw. Alleen de Fransmannen Bonsergent en Benoit evenals de Spanjaarden Fontana en Alberte porbeerden te volgen maar hij legde een verschroeiend tempo op dat de heren al gauw wisten dat het voor hen te vlug ging. Na de eerste ronde had Pidcock al voldoende meters vooruit gereden om zijn wedstrijd naar eigen kunnen in te delen.

Achter hem werd er een achtervolgende groep gevormd door Bonsergent, Benoist, Fontana, Alberte, Thymen en onze landgenoten Toon Vandebosch en Yentl Bekaert. Zij waren aan het jagen op de koploper toen het noodlot toesloeg bij Bekaert. Hij kwam zwaar ten val en moest heel wat rijders laten voorbij gaan. Hij viel volledig weg uit de kop van de wedstrijd. Hij zou uiteindelijk als 19e over de finish komen. Wel zwaar teleurgesteld. Maar wie had anders gedacht.

Pidcock bleef zijn tempo hoog houden zodat er niemand uit de achtergrond kon terugkeren. Dus hij mocht zich als winnaar laten optekenen. De tweede plaats werd in een spurt beslist tussen de twee Franse rijders. Het was Benoit die de spurt won van zijn landgenoot Bonsergent.

Publicatie : Nancy Aerts