Duitsland wint Team Relay op EK in Chies d’Alpago

Duitsland wint Team Relay op EK in Chies d’Alpago

Het Team Relay opende het EK in het Italiaanse Chies d’Alpago. Vier renners per land losten elkaar af over een afstand van vijf km. Het werd een felle strijd. De winst ging naar Duitsland (1:01.18) met Manuel Fumic, Helen Grobert, voor Zwitserland (1:02.08) en Tsjechië (1:02,23). Nederland(met Rudi van Houts, Roel van der Stegen, Milan Vader en Annemarie Worst), werd zevende en België(met Niels Derveaux, Kevin Panhuyzen, Githa Michiels en Kevin Van Hoovels) eindigde als negende, net in de top tien.

Panhuyzen werd als twaalfde afgelost door Derveaux, die naar de negende plaats reed. Githa Michiels nam over, verloor wel een plaatsje. Maar dat werd goed gemaakt door Kevin Van Hoovels, die zo België naar de negende plaats bracht.

Rudi van Houts beet voor Nederland het spits af op het Europees kampioenschap. De elite renner had een goede start en kwam als derde snelste door toen hij de beurt gaf aan, belofte én Nederlands kampioen in deze categorie, Milan Vader.

Ook de ronde van het 21-jarige talent van het K-OTC was goed. Veel andere landen stelden op dit moment een dame op waardoor Nederland de positie kon verstevigen. Als derde renner had Nederland Annemarie Worst opgesteld. Deze belofte renster noteerde een goede tussentijd, maar andere landen stelden een elite renster op. Nederland kon in deze fase van de wedstrijd dus geen voorsprong nemen op de concurrentie toen junior Roel van der Stegen, na het wegvallen van Italië, als derde snelste de laatste ronde inging.Van der Stegen had in deze laatste ronde zware concurrentie van onder andere de wereldbekerleider Jaroslav Kulhavy uit Tsjechië. Ondanks een sterke ronde kon de 18-jarige mountainbiker de goede uitgangspositie niet vasthouden, waardoor Nederland met een tijd van 1:03,27 als zevende eindigde. Nederlands bondscoach Tim Heemskerk kijkt tevreden terug op het eerste verreden onderdeel bij het Europees kampioenschap. ‘Alle renners hebben tijdens dit onderdeel het beste uit zichzelf gehaald. Zowel Rudi als Annemarie, Milan en Roel hebben goede rondetijden neergezet. Met deze uitslag kijken we met veel vertrouwen naar het verdere verloop van het kampioenschap’

 

Top 10

1. Duitsland

2. Zwitserland

3. Tsjechië

4. Oekraine

5. Denemarken

6. Hongarije

7. Nederland 

8. Spanje

9. België

10. Slovakije

 

Foto: FB Alpago Mountainbike