Een record aantal inschrijvingen voor het EK BMX tijdens Velofollies te Kortrijk.

Een record aantal inschrijvingen voor het EK BMX tijdens Velofollies te Kortrijk.

Dit weekend is er de fietsbeurs Velofollies te Kortrijk die doorgaat in de Expo-hallen. Het is een jaarlijks feest voor de fietsliefhebber. Er is dan ook van alles te doen en te bekijken. Alle bekende en grote fietsmerken tonen hun nieuwste modellen, de nieuwste wielerkledij, accescoires, enz…. Ook veel ploegvoorstellingen van  grote teams.

Dit jaar worden er ook 2 Europese rondes van de BMX  gehouden met een record aantal inschrijvingen. De vorige jaren werd er het Belgisch kampioenschap Indoor BMX georganiseerd waar men vanaf de leeftijd van 5 jaar mocht deelnemen. Op het EK mag men pas deelnemen op de leeftijd van 9 jaar. Daardoor werd er verwacht dat er minder deelnemers zouden zijn, maar dat is dus zeker niet het geval. Er komen dit weekend 2110 BMX-ers aan de start vanuit heel Europa.Er zullen grote toppers strijden voor ereplaatsen. Een verklaring voor de vele deelnemers is ook dat iedereen terug wil fietsen maar ook  de UCI punten die te verdienen zijn voor een ticket naar de Olympische Spelen.

Bondscoach Chris Jacobs heeft zijn selectie bekendgemaakt voor dit event.

Junior Men : Sander Vermeiren ( BMX Molensprinters Massenhoven ) en Brent Clé ( BMX Bekaf Aarschot

Elite Women : Tori Van De Perre ( BMX 2000 Dessel )

Elite Men : Arnaud Dubois ( BMX Soumagne )

Er werden ook enkele BMX-ers geselecteerd van het Be Gold Team.

Boys 13-14 : Sil Huysmans ( BMX 2000 Dessel ), Brett Jacobs ( BMX 2000 Dessel ), Andy Ruts ( BMX Devils Ravels en Dean Wouters ( BMX Dennenteam Keerbergen )

Girls 15-16 : Lisse Adams ( BMX Devils Ravels )

Boys 15-16 : Jitte Nijs ( BMX Gelrode vzw ), Wouter Segers ( BMX Molensprinters Massenhoven ),  Seppe Willems ( BMX Molensprinters Massenhoven ) en Joffrey Wouters ( BMX Dennenteam Keerbergen )

Elke Vanhoof is jammer genoeg gekwetst en kan niet deelnemen in Kortrijk.

Hopelijk kunnen de Belgische BMX-ers voor eigen publiek laten zien dat we een sterk groeiend BMX-land zijn waar men zeker rekening mee moet houden in de toekomst.