Meer dan 200 veldrijders verwacht op Vlaams kampioenschap aspiranten in Leopoldsburg

Meer dan 200 veldrijders verwacht op Vlaams kampioenschap aspiranten in Leopoldsburg

Maandag 11 november wordt in de omgeving van het Buurthuis van Heppen-Leopoldsburg het Vlaams kampioenschap voor aspiranten gereden. Meer dan 200 deelnemers worden verwacht.

In Limburg loopt het aantal veldritten fors achteruit. Daar wil Jos Mondelaers, voorzitter van Sport en Steun Leopoldsburg, wat aan doen. Met de organisatie van het Vlaams kampioenschap voor aspiranten hoopt hij andere organisatoren te stimuleren.

‘We willen in eerste instantie de jeugd de kans geven om te koersen. Omdat er in Limburg momenteel nog maar twee wedstrijden voor aspiranten zijn: dit kampioenschap en een cross begin januari in Zonhoven. Het wordt dus hoog tijd dat we daar iets aan doen. Als iedereen een beetje moeite wil doen om een wedstrijd voor miniemen en aspiranten te organiseren, is dat haalbaar. De kosten voor een organisatie zijn zeker niet te hoog. We verwachten voor dit Vlaams kampioenschap met de miniemen inbegrepen toch zo’n 200 deelnemers,’aldus Mondelaers.

Er is een mooie omloop uitgetekend in de omgeving van het voetbalveld en het buurthuis van Heppen. De inschrijvingen gebeuren in de buurthuis. De kleedkamers worden gebruikt van SK Leopoldsburg. Beiden zijn gelegen in de Heidestraat in Heppen-Leopoldsburg. In afwachting van het kampioenschap wordt vanaf 9 uur een proef voor miniemen gehouden. De eerste start bij de aspiranten wordt gegeven voor de meisjes vanaf 13.15 uur, gevolgd door de 12-jarige jongens(om 14u), de 13-jarigen om 14.45u en de 14-jarigen met start om 15.30 uur. De huldiging van de kampioenen gebeurt dadelijk na de wedstrijd.