EK BMX Freestyle op 13 en 14 november in Moskou

EK  BMX Freestyle op 13 en 14 november in Moskou

Alles is klaar in Moskou voor de editie van de BMX Freestyle Park Europese Kampioenschappen die op 13 en 14 november in de Music Media Dome zullen worden gehouden.
Het evenement in de Russische hoofdstad zal onderdak bieden aan enkele van de beste Europese specialisten (30 mannen en 14 vrouwen uit in totaal 13 landen), waaronder de Franse rijder Anthony Jeanjean, winnaar van de eerste Europese kampioenschappen in 2019, de Kroaat Marin Ranteš bronzen medaillewinnaar op de wereldkampioenschappen van 2021 uit Montpellier (Frankrijk) en Europees vice-kampioen in 2019. Bij de vrouwen, de Olympische bronzen medaillewinnares op Tokyo 2020, de Zwitserse Nikita Ducarroz, de Duitse Lara Lessmann en uit haar thuisland, de Russische Elizaveta Posadskikh.


Enrico Della Casa, voorzitter van de Union Européenne de Cyclisme: “BMX Freestyle is een discipline die zich de laatste jaren sterk heeft ontwikkeld, het aantal beoefenaars neemt toe, vooral onder jongeren en het mediasucces op de Olympische Spelen van Tokyo heeft dit feit bewezen. We zijn altijd geïnteresseerd in en staan open voor innovaties, en we hebben hetzelfde enthousiasme voor deze discipline teruggevonden bij de Russische Wielerfederatie en haar voorzitter Viacheslav Ekimov. De komende dagen zullen de Russische fans in het prestigieuze kader van de Music Media Dome een evenement op hoog niveau kunnen bijwonen en vooral een aantal van de beste atleten uit de internationale scène van dichtbij kunnen zien.”


Viacheslav Ekimov, voorzitter van de Russische Wielerbond: “We zijn vereerd om gastheer te zijn van de Europese BMX Freestyle Park kampioenschappen. Het is een vooruitstrevende, zich snel ontwikkelende discipline die jonge mensen voor het wielrennen kan interesseren en kan helpen bij de ontwikkeling van onze sport in ons land. BMX freestyle evenementen zijn zeer vermakelijk voor zowel de toeschouwers vanaf de tribune als voor de TV kijkers. Ik ben er zeker van dat dit weekend BMX Freestyle zijn reputatie als een van de meest opwindende sporten zal waarmaken. We kijken uit naar de start van deze competitie. We willen graag alle teams bedanken die in deze moeilijke tijd naar Moskou komen, de Europese Wielerunie voor hun vertrouwen in het houden van de Europese kampioenschappen en natuurlijk wensen we alle deelnemers aan de kampioenschappen veel succes.”

Bron en foto: PM UEC