Sanne Cant wint de Krawatencross in Lille

Sanne Cant wint de Krawatencross in Lille

Sanne Cant slaagde erin om in haar eigen thuishaven de wedstrijd te winnen. Ze ging Maud Kaptheijns en Annemarie Worst vooraf.

In Lille werd de laatste wedstrijd verreden voor de DVV Verzekering Trofee 2017-2018. Sanne Cant wou haar seizoen afsluiten met een mooie overwinning voor haar eigen publiek. Het zou een snelle wedstrijd worden in Lille en de veldrijdsters waren gewaarschuwd. De zand lag er heel hard bij en dus mocht het geen probleem vormen voor de wereldkampioene Sanne Cant. Het startschot werd gegeven en het was meteen Maud Kaptheijns die naar de kop van de wedstrijd reed. Ze hield er een stevig tempo op na en we kregen een mooie strijd tussen de wereldkampioene Cant en de Nederlandse Maud Kaptheijns die er terug aan het door komen is. De rest van de dames volgden mooi in het spoor van de twee koploopsters. Het was duidelijk dat Sanne deze wedstrijd goed had aangestipt in haar agenda. Ze zou er alles aan doen om deze wedstrijd voor eigen publiek te proberen winnen. Ze versnelde in de zandstrook en zo kreeg ze een kleine kloof op Maud Kaptheijns. Maar het werd niet voor lang. Maud Kaptheijns knokte terug en kreeg versterking van Annemarie Worst.

Onder hun drieetjes zou het strijd worden voor de ereplaatsen. Althans dat dachten vele supporters rond de omloop. Maar Sanne dacht daar anders over. Met nog minder dan drie ronden op de teller ging de wereldkampioene even aan de boom rammelen. Ze pakte een paar seconden op haar medevluchters. De enige die enige weerwerk kon bieden was Maud Kaptheijns. Zij bleef rond de vijf seconden hangen. Annemarie Worst moest al wat meer meters prijs geven. Haar achterstand bedroeg met nog twee ronden op de teller al meer dan 18 sec. Op de vierde plaats kregen we een mooie wedstrijd van Laura Verdonschot. Dit deed haar deugd dat zij op die vierde plaats rondreed na een seizoen van  up en downs. Voorin veranderde er niks meer. Sanne Cant kon voor eigen publiek de bloemen en de zege op haar naam schrijven. Maud Kaptheijns was blij met haar tweede plaats. De derde plaats ging naar Annemarie Worst.

Eindwinnares van de DVV verzekeringen trofee werd Katie Compton. Ze haalde het van Nikki Brammeier en Maud Kaptheijns.

 

Bron : Nancy Aerts

Publicatie : Nancy Aerts

Foto: Marc Bluys en Nancy Aerts