Lauren Stevens rijdt zich in EK ronde 1 al naar de finale bij de Juniors

Lauren Stevens rijdt zich in EK ronde 1 al naar de finale bij de Juniors

ava

Zaterdag werd in de snikhete zon de wedstrijd van de Championsklasse ronde 1 afgewerkt voor de Junior Women en Men, en voor de Elite Women en Men.

In de categorie Junior Women kwamen geen Belgische meisjes in actie. De finale werd gewonnen door de Nederlandse Elis Ligtlee, 2de werd de Noorse Live Andrea Mikkelsen, op 3 werd het de Duitse Nadja Pries, Judy Baauw uit Nederland werd 4de, de 5de plaats was voor de Noorse Elisabeth Navrestad, Simone Christensen uit Denemarken kwam als 6de over de finish, Femke Dijk uit Nederland werd 7de en haar landgenote Annemarijne Mohlmann werd 8ste.

Sander Vermeiren  en Lauren Stevens konden zich door de reeksen vechten en gingen door naar de ¼ finale.  Michael Bogaerts, Brent Clé en Lawrence Van De Weerd waren niet zo snel als hun tegenstanders en moesten het strijdtoneel verlaten. Lauren reed een heel sterke kwartfinale en kon zich plaatsen voor de halve finale. Voor Sander was dat niet het geval. Ook in de halve finale was Lauren heel sterk en plaatste zich al meteen als 1ste jaars junior ( eigenlijk nog Boy 16 ) in de finale.  De finale werd gewonnen door de Fransman Amidou Mir, die in juli in Haaksbergen ( NL ) Europees kampioen en in Kopenhagen ( DK ) wereldkampioen bij de Boys 16 werd.  De 2de en 3de plaats waren voor zijn landgenoten Romain Mahieu en Leopold Tramier, de 4de plaats was voor de Duitser Julian Schmidt, 5devoor de Let Kristaps Vinters, de 6de was voor onze Lauren Stevens van BMX 2000 Dessel, Karl Le Nagard werd 7de en Michal Tomco van Slovakije werd 8ste.

Tori Van De Perre kwam in actie bij de Elite Women en reed mooie kwalificatierondes. Ze werd 4-3-3 en kon zich zo plaatsen voor de halve finale. Daarin werd ze 66de en was ze jammer genoeg uitgeschakeld voor de finale. De Franse Magalie Pottier werd winnares van de Elite Women, de andere ereplaatsen waren voor de Aneta Hladikova uit  Tsjechië, Vilma Rimsaite uit Litouwen, de Nederlandse Maartje Hereijgers, Jana Horakova uit Tsjechië, de Nederlandse Dana Sprengers en haar landgenote Laura Smulders en de Franse Eva Ailloud.

Bryan Warnier, Toon Jacobs en Arnaud Dubois waren onze 3 Elite Men die het moesten doen in deze mooie maar ozo zware categorie. Bryan en Toon konden zich niet kwalificeren in de reeksen, Arnaud wel en ging door naar de 1/8 finale. Daar werd hij uitgeschakeld en was het voor de Belgische Elite rijders over in deze EK ronde. Damien Godet uit Frankrijk werd de winnaar van de finale bij de Elite Men, zijn landgenoot Thomas Hamon 2de, de Letse Rihards Veide 3de, de thuisrijder Jordy Van Der Heyden mooi 4de, op 5 eindigde de Franse rijder Denis Teullet, met in zijn kielzog de Letse Kristers Lejins, op 7 de Fransman Sylvain Andre en als laatste de Noorse Sebastian Kartfjord.

 

BMX-mama Chantal