Elke Van hoof en Arnaud Dubois schrijven de Belgische titel op hun naam

Elke Van hoof en Arnaud Dubois schrijven de Belgische titel op hun naam

ava

Heel wat gespannen gezichten bij de aanvang van de wedstrijd in Keerbergen. Maar daar was een speciale reden voor. Er werd namelijk gestreden voor de Belgische titel anno 2012. Wie de laureaten zijn geworden van deze welbegeerde titel kan je lezen in volgend verslag.

Op 29 april 2012 werd in Keerbergen gestreden voor de titel van Belgische Kampioen 2012. De organisatoren hadden er alles aan gedaan om de rijders een zo goed mogelijk berijdbare baan aan te bieden. Daarvoor hadden zij zelfs de training van zaterdag afgelast om er toch voor te zorgen dat alles er optimaal zou bijliggen. Maar de weergoden die beslisten hier anders over. De voormiddag werd overschaduwd door de regen en in de namiddag mochten de rijders van Blok 2 genieten van een straaltje zonneschijn. Dus alle factoren van het weer zijn aanwezig geweest.

Toch mag de organisatie een dikke proficiat krijgen voor dit prachtig evenement. De organisatoren van de voorgaande edities zullen het er met eens zijn dat er heel wat komt bij kijken om zulk evenement te laten slagen.

Luc en Glenn hadden de voorgaande wedstrijd TC2 in Keerbergen een oproep gedaan aan alle clubs om er als één geheel voor de dag te komen bij het BK. Sommigen hadden dit letterlijk opgevat en hadden alle aanwezigen uitgedost in een prachtige verschijning…. Gele t-shirts (Ravels) – witte hoeden en zwarte t-shirts (Peer) – witte t-shirts BK (Keerbergen) ….. deden er een mooi schouwspel van worden van dit BK in Keerbergen.

Toch hadden de rijders er niet veel oog voor…. Er werd al van bij de start van de manches flink voor gefietst om zich te kwalificeren voor de kwart/ halve/finales. Iedereen zette zijn beste beentje voor, maar de titel kon maar door één rijder in elke klasse op zijn/haar naam geschreven worden.

De Junior Elites mochten als eersten naar het starthekken komen om hun finale te betwisten. Het werd een wedstrijd om U tegen te zeggen. Spanning ten top…. Maar de titel in deze klasse ging naar Laurence Stevens voor Gino Vandeweyer en  Sander Vermeiren. Dan kwamen de grote namen voor het hekken namelijk de Elites. De topfavorieten maakten er een spannende wedstrijd van. Toon Jacobs en Arnaud Dubois hielden het spannend tot op de laatste meters voor de meet. De titel ging naar Arnaud Dubois voor Toon Jacobs en Bryan Warnier.

Zoals bij de heren was het ook de topfavoriete Elke Van Hoof die bij de Junior Elites Dames de titel verlengde. Zij had weinig of geen tegenstand. Bij haar op het podium kwam op de tweede plaats Tori Vandeperre en als derde Joyce Vanduffel staan.

Bij de cruisers Girls was de titel voor Lieze Crauwels  voor Dewilde Maritza en Boumon Jill. Ook in deze manche was het strijden tot de finish.

Bij de cruisers – 16 jaar mag Jonas Van Herck zich de nieuwe Belgische Kampioen noemen. Hij werd de kampioen voor Jari Cammens en Robbe Nijs.

De cruisers 17-29 jaar was een sportieve strijd tussen Yergon Vaes – Thomas Cools en Nick De Proost . Nick moest zich tevreden stellen met het bronzen edelmetaal. Zilver was voor Thomas Cools en Yergon Vaes kreeg het goud.

Cruisers 30+ daar was het uitkijken naar Alain Deschagt – Benoit Dupont en Frederick Wuyts. Eerst genoemde werd de neuwe Belgische Kampioen. In volgorde van vernoeming mochten ze plaats twee en drie op het podium innemen.

Bij de girls dan was de titel bij de 5/7 jarigen voor Roxanne De Kegel , girls 8/9 jaar Kjelle Poets, girls 10/11 Nienke Koppens, girls 12/14 jaar Karo Vertessen en bij de girls 15/16 was het Marie Hossay die de nieuwe Belgische titel mocht op haar naam schrijven.

Bij de jongste boys was het een extra spannende strijd tussen Neo Tielens uit Peer en Niels Appermont uit Zolder. Beide jongens hebben in de voorgaande wedstrijden dikwijls de strijd moeten leveren voor de overwinning. Nu op het Belgische kampioenschap was het niet anders. En spannend was het. Maar het voordeel draaide uit voor Neo Tielens – tweede werd Niels Appermont en het podium werd vervolledigd door Stef Lissens.

Boys 7 jaar daar was Dieter Brouns als één van de kanshebbers naar voren geschoven. En of hij deze rol als favoriet kon waarmaken was al vlug duidelijk. Als tweede kwam Mike Uytterhoeven over de streep en het rijtje werd afgemaakt door Arne Ceuppens als derde.

Boys 8 was  een strijd tussen Wannes Magdalijns en Seppe Laenen. De laatste mocht de trui naar zich toetrekken. En of hij er blij mee was… Derde in deze categorie was Bellens Yari. Ook hij was tevreden met zijn derde plaats.

Bij de Boys 9 jaar mag Robert Vanstaeyen zich de nieuwe Belgische Kampioen 2012 noemen. Hij kwam als eerste over de finish voor Didi Van Tiggelt en Gianni Vermaelen.

Bij de Boys 10 jaar was het Siebe Deweirdt die de titel pakte. Hiermee kondigde hij ook zijn overstap naar de weg aan. Siebe zal nog een paar wedstrijden in BMX afwerken maar kiest dan definitief voor de weg. Thomas Jamar werd tweede en Robbe Meerts werd derde.

Boys 11 ging de titel naar Jef Serneels. Robbe Dens werd tweede en Thibaut Vaessen werd de verdiende derde.

Boys 12 was het een strijd tussen de thuisrijder Robbe Verschueren – Pjotr Paeshuyse en Seppe Caers. In volgorde van vermelding haalden zij de streep. Kim was tevreden omdat haar zoon de nieuwe Belgische Kampioen 2012 is geworden in bijzijn van alle sponsors – sympathisanten – vrijwilligers van de club Keerbergen.

Boys 13 jaar : er stond geen maat op Brett Jacobs. Hij verlengde zijn titel met een jaartje voor Elias Verbinnen en Jelle Camps.

Boys 14 kregen we als eerste over de finish Jordi Goovaerts  voor Steve Martin en Andy Ruts. Wouter Segers onttroonde Joffrey Wouters. Jona Laenen werd de derde in het rijtje.

Bijj de Boys 15 heeft Seppe Willems de finale gewonnen voor Jitte Nijs en Stef Van Mechelen. Bij de boys 17 + was de titel voor Yannick Bunneghem. Walter Van Asbroek werd knap tweede en de derde plaats in deze klasse was voor Robin Verheyden.

De laatst vernoemde kampioen van België is Thiry Christophe. Hij troonde zich tot nieuwe kampioen in de Masters 30+ klasse. Zijn klassegenoot Dupont Benoit en Sammy Deschepper vervolledigde het podium.

In de volgende wedstrijden komen de nieuwe kampioenen dus aan de start met hun welverdiende trui. Let wel op : voor de rijders tot en met 12 jaar waren er geen Belgische truien voorzien. Zij zijn wel gehuldigd.

De volgende wedstrijd die op de kalender staat in ons eigen land is TC3 in Peer op 13 mei 2012. De rijders die naar het buitenland gaan rijden krijgen volgend weekeinde de slotronde te rijden in Orleans. Wij wensen alle deelnemers aldaar heel veel succes toe …..

Videofimpjes van de finales kan je bekijken op bmxworld.eu(Byrolflor)

Het Offroadbiking BMX team vanuit Keerbergen.