Elke Vanhoof wint de EK Ronde 7 in Echichens Zwitserland

Elke Vanhoof wint de EK Ronde 7 in Echichens Zwitserland

Elke Vanhoof liet zien dat zij bij de top van Europa hoorde. Ze wist met gemak de drie reeksen van de 7e ronde EK Echichens Zwitserland te winnen. Telkens moest zij afrekenen met haar teamgenote Laura Smulders.

De andere Belgische rijders deden het ook niet slecht. Bij de junioren women wist Karo Vertessen drie maal een vierde plaats te bemachtigen in de reeksen waardoor zij kon doorstoten naar de finale.Hier moest zij tevreden nemen met een vijfde stek.

Bij de junioren men kregen we een tweede plaats in de finale voor Mathijs Verhoeven – Andy Ruts eindigde als achtste in de finale. Ruben Gommers kon zich niet kwalificeren en moest tevreden zijn met een zevende en twee maal een vijfde plaats in de moto’s.

Bij de elites men was het een spannende strijd in de finale. Joris Harmsen wist de kopstart te nemen maar moest deze afstaan door te hoog in de bocht te gaan. Hij eindigde uiteindelijk als derde. Van de Weyer Ghinio kon doorstoten tot de halve finale en moest daar tevreden nemen met een zevende plaats. De andere Belgische Rijder namelijk Wouter Segers kwam in de halve finale als vijfde over de finish. Net niet genoeg om finale te rijden.