Finale Beneluxcup in Esch sur Alzette.

Finale Beneluxcup in Esch sur Alzette.

De finale wedstrijd van de Pearl Izumi Beneluxcup sluit af in Esch sur Alzette. Was het slim om deze wedstrijd als laatste te zetten Twijfels daar over zijn volop aanwezig en laten zich terug vertalen in niet spectaculair veel aanmeldingen voor deze laatste uit een reeks van de Beneluxcup, die vroeger vele harten sneller deed slaan. Ook zou voor velen deze wedstrijd te laat in het seizoen zijn, omdat de crossers ook al bezig zijn. Ondanks minder inschrijvingen mag het geheel van de serie wedstrijden geen onrecht aangedaan worden. Er zal een grondige evaluatie moeten komen om een en ander beter in orde te krijgen ook tegen de laatste wedstrijden.

Wie gaat er Jeroen Boelen(Betch.nl-Superior) de trui nog afnemen? Nick de Vries die maar op een paar punten staat? Bart de Vocht misschien, die toch de jongste weken weer keihard rijdt en nog eens komt rijden zo laat in het seizoen. Jeroen Boelen heeft de leiderstrui omdat hij ook meer dan terecht de koning van de regelmaat is en alle wedstrijden heeft gereden. Hij heeft de trui zonder meer verdiend net als eigenlijk Nick de Vries. De wedstrijd moet het uiteindelijk uitmaken en er is 1.5 maal de punten te verdienen , mooie spannende sluitingswedstrijd bij de Elite Beloften. Sebastien Carabin zou ook nog kans hebben daar deze eerste 4 binnen 50 punten van elkaar af staan en de eerste 3 zelfs binnen 10 punten van elkaar.

Bij de Elite vrouwen is Annemarie Worst de te kloppen vrouw en het moet eigenlijk heel gek gaan wil haar de leiderstrui nog ontgaan in de laatste wedstrijd. Laura Turpijn is eigenlijk de enige die haar nog kan bedreigen, maar dan zou Annemarie een 0 moeten scoren en Laura eerste moeten worden daar het verschil 137 punten is tussen deze twee. De spanning is hier weg, maar er kan nog wat veranderen in het klassement door goed te rijden bij de vrouwen.

De Junioren met Stijn Siemons in de leiderstrui gevolgd op 5 punten door Marc Bouwmeester die in de winning mood verkeert . Per Wiggers en Randy de Beus die erg aan elkaar gewaagd zijn. Niels Dervaux en Bart Pennings , tussen deze 6 bikers zal de strijd zich bij de junioren gaan ontwikkelen en die gaat zonder twijfel gepaard met de nodige spanning onder deze kleppers.

De Nieuwelingen hebben met Carlo van den berg van Merida de fiere koplope. Maar er zijn nog een stuk of 6 kapers op de kust. Nieuwlingen die allemaal kans maken op de leiderstrui op deze laatste dag. Carlo is de jongste weken in een blakende vorm en gaat zich ongetwijfeld niet de kaas van het brood laten eten. Maar de meeste tegenstand krijgt hij ongetwijfeld uit de eigen gelederen van de gebroeders van Dijke. 

Junior en Nieuweling vrouwen.

Bij de Nieuwelingen vrouwen heeft Zoë Mulder de trui om haar schouders. Ze heeft alleen nog wat te duchten van Julie Boschker en Joelle Jonker. De rest van de jonge vrouwen is niet bij machte om dit drietal nog te bedreigen tenzij er hele gekke dingen gebeuren zoals een DNF of DNS.

Bij de Junioren vrouwen is het Didi de vries die een zware stempel heeft gedrukt op het seizoen. Haar technische kwaliteiten en vorm is steeds de beste gebleken en gaat haar tegenstandsters ook in Luxemburg parten spelen. 115 punten voorsprong op lachebekkie Charlotte de Graaf van Westland wil vooruit en 127 op Lotte Thillo.. Normaal gezien gaat zonder gekke dingen niemand Didi meer bedreigen en zal de strijd tussen Charlotte en Lotte gaan voor plaatsen 2 en 3.

De Amateurs hebben met Michiel Bonneux van Vanomobil een sterke leider die voorsprng genoeg heeft op nummer 2, Raymond van de Kruisweg en Thijmen van de Vrede. Alle drie de kemphanen staan op de startlijst die met 11 deelnemers tot nog toe erg gedevalueerd is en niet laat zien hoe de strijd in deze klasse uiteindelijk is geweest.

De Masters 30 , 40 en 50

Jimmy Tielens , Gerrit Delfosse en Christian de Graaf die allemaal op de startlijst staan gaan het meer dan waarschijnlijk onder elkaar uitmaken wie de beste is in de 30+ klasse. Het hele seizoen bikkelen deze kleppers al met elkaar en Jimmy Tielens heeft behoorlijk het voordeel aan zijn kant met de meeste overwinningen en beste vorm.

De 40+ heeft ook nog 3 zekere kanshebbers voor de leiderstrui in de vorm van Kurt Tempst van Vanomobil die licht de voorkeur heeft voor Maikel Govaerts van Merida en Peter Douha van Vanomobil. Proef ik hier een ploegenspelletje tussen de Vanomobil boys en is Maikel opgewassen tegen deze 2 kleppers uit België?

De 50+ klasse tenslotte heeft 4 deelnemers op de lijst staan en daar hebben dus alle 4 de renners nog kans om de trui te bemachtigen, Dat zijn Wim Branderhorst , Dirk Vloemans , Rudi Geentjens en Jan Rademaker die licht mijn voorkeur heeft.

In het team klassement is het Giant Liv die nog te kloppen zal zijn. Al zal er dan door de andere teams erg veel gescoord moeten worden en rare uitslagen bekomen worden.

Rest ons nu nog te zeggen “See you at Pearl Izumi Beneluxcup , Esch sur Alzette “en van onze kant. Wij zijn present met de crew van Offroadbiking.eu die u gewend bent.

 

Jan v Dijk