Europese ronden 3 en 4 in Zolder van 22 en 23 mei uitgesteld

Europese ronden 3 en 4 in Zolder van 22 en 23 mei uitgesteld

Naar aanleiding van het COVID_19 virus is besloten om de 2021 UEC European Cup Rounds 3&4 niet te organiseren tijdens 22 en 23 mei. De beslissing was niet gemakkelijk te nemen, maar in overleg met de autoriteiten en de federale gezondheidsdienst werd het duidelijk dat deze beslissing genomen moest worden.

Door een negatief advies van de federale gezondheidsdienst om het evenement te organiseren, zijn we genoodzaakt om elk internationaal/groot evenement in mei, juni en juli te annuleren omdat we de ziekenhuizen en medische diensten rond de Zolder BMX piste niet nog meer mogen belasten.

De capaciteit van de Intensive Care mag niet meer dan 15% bedragen wanneer onze evenementen plaatsvinden. De organisatie van de 2021 UEC European Championships in juli staat nog steeds op onze kalender maar zou in gevaar kunnen komen wanneer de intensive care capaciteit nog steeds onder druk staat als gevolg van de COVID_19 pandemie. Wij zullen echter alles in het werk stellen om het evenement in juli te organiseren.

Bron: PM

Foto: Bart Knops