Nog geen perspectief voor niet-professionele rijders

Nog geen perspectief voor niet-professionele rijders

Het overlegcomité van vrijdag, 23 april 2021 biedt nog geen perspectief voor niet professionele rijders/rijdsters. De jeugd en de amateurs/beloften/elites zonder contract moeten het nog steeds stellen zonder wedstrijden. Ook al doen de meesten er alles aan om nog goed in vorm te blijven door wekelijks/dagelijks hun trainingen af te werken.

In de hoop van op 11 mei 2021 te horen te krijgen dat ze vanaf juli terug aan de wedstrijden kunnen en mogen beginnen. Tegen dan moet de vaccinatie op volle toeren draaien en zou er toch al heel wat mensen moeten ingeent zijn tegen Corona.

Zoals de rijders/rijdsters van Vanomobil Cycling Team werken heel wat renners/rensters dagelijks/wekelijks hun trainingen af. Ze hebben maar één doel om zo vlug als mogelijk weer aan de start te mogen staan van hun wedstrijden. De trainers van Vanomobil Cycling Team proberen zoveel mogelijk variatie te brengen in hun trainingen. Zo zijn zij over veertien dagen met de renners naar Herentals afgezakt om aldaar een goede doorgedreven training af te werken.

Dit weekeinde was het aan de jeugd om zich te tonen op welk niveau ze op dit ogenblik staan. Ze zakten af naar Kattenberg om daar een toffe maar zeer leuke training af te werken. De training stond onder begeleiding van kamiel Van Dessel. Het werd allemaal heel goed georganiseerd en opgevolgd. Alles gebeurde corona proof. Nu is het uitkijken naar een volgende trainingen en de hoop is gevestigd om op 11 mei 2021 groen licht te krijgen.

Bron : Vanomobil Cycling Team

Foto’s : Vanomobil Cycling Team