Fabrice Mels zegeviert in City Mountainbike van Rotterdam

Fabrice Mels zegeviert in City Mountainbike van Rotterdam

 

Fabrice Mels heeft de City Mountainbike van Rotterdam gewonnen. De Belgische kampioen was sneller dan Lehvi Braam en de Europese en Nederlandse kampioen Jeroen van Eck. De Fransman Kevin Miquel mocht als vierde mee op het podium.

Lehvi Braam zette de beste tijd neer in de individuele tijdrit met 1:02” en met een gemiddelde snelheid van 28,78 km/h voor Alexander Bunn en Kevin Miquel.

Kevin Miquel en Fabrice Mels bekampten mekaar in de kwartfinales, halve finale en de grote finale. In de finale startte van Eck op kop, maar na een foutje nam voormalig wereldkampioen Mels over en reed naar zijn derde zege in dit City Mountainbike seizoen. ‘Op deze track kon je enkel voordeel halen van de foutjes van de anderen. Anderzijds was het onmogelijk om iemand in te halen. Jeroen maakte een foutje en zo pakte ik mijn kans,’ zei Mels na de finale. Miquel kon zijn rivalen niet volgen en had een slechte dag, terwijl Braam over van Eck ging voor de tweede plaats op het podium.

Mels leidt nu in de algemene klassering van de City Mountainbike van Nederland na één dag competitie. Zondag is de beurt aan Roosendaal met hetzelfde parcours als vorig jaar. Toen won Lehvi Braam.

 

GROTE FINALE:

 

1) Fabrice Mels (BEL)

2) Lehvi Braam (NED)

3) Jeroen van Eck (NED)

4) Kevin Miquel (FR)

 

KLEINE FINALE:

 

1) Erik Groen (NED)

2) Matthias Lauer (GER)

3) Jay Bytebier (BEL)

4) Guus Olde Monnikhof (NED)

 

Foto: Eric Dominicus