Het nieuwe Nomadesk-Narviflexteam voor 2014

Het nieuwe Nomadesk-Narviflexteam voor 2014

ava

Het Nomadesk-Narviflexteam ondergaat voor volgend seizoen weinig wijzingen. Nicolas Vermeulen(naar het Houffalize team) en Jurgen Vanden Bon verlaten het team. Nieuwkomers zijn Pieter Broeckx en Klaas Vanmoortel. Het team blijft focussen op het marathon gebeuren met Kris Henderieckx, Kris Hertsens en Inne Gantois als speerpunten. Alicia Franck wil volgend jaar groeien in enkele Europese XCOwedstrijden en ook Robby Meul blijft actief binnen het team.

Met heel veel  trots kijken wij terug op een succesvol 2013: Kris Henderieckx werd voor het eerst Belgisch XC-kampioen en kon zijn nationale titel XCM verlengen, Kris Hertsens herroverde die en Inne Gantois werd vice kampioene, naast overwinningen in o.a. de BeMC en Houffalize Open Tour. Ook de 3de plaats van Alicia Franck op het BK XCO in haar eerste jaar als Elite voorspelt  een mooie toekomst. En vooral: wij hebben ons geweldig geamuseerd!

Maar 2013 is bijna voorbij en 2014 lacht ons toe.  De huidige sponsors blijven, enkele breiden hun steun zelfs uit en er werden ook nieuwe partnerships vastgelegd. Meer info hierover volgt binnenkort. TNN blijft zich vooral focussen op  XCM, met Kris Henderieckx, Kris Hertsens en Inne Gantois als de belangrijkste speerpunten. Alicia Franck hoopt volgend jaar opnieuw een stap vooruit te zetten, met o.a. deelname aan enkele Europese XCO wereldbekerwedstrijden en ook Robby Meul blijft met trots de kleuren van het team verdedigen.

TNN zou TNN niet zijn zonder een ‘specialleken’: beide Krissen tekenen in 2014 present op een aantal nationale en internationale enduro wedstrijden. TNN mag gewoon niet ontbreken in een MTB- discipline die competitie en ‘fun’ hoog in het vaandel draagt!

Nieuwkomers Pieter Broeckx en Klaas Vanmoortel komen het team vervoegen. Pieter is een jonge kerel die al enkele jaren getraind wordt door Kris Henderieckx. Met prachtige prestaties waaronder verschillende overwinnigen bij de elites in het begin van het jaar bewees deze 22-jarige belofte dit jaar klaar te zijn voor de stap naar ons team. Pieter komt uit het bevriende Dare2be jongerenteam, dat zijn fundamenten heeft in de WaaslandMTBschool. Ook Klaas Vanmoortel, man van Inne Gantois, gaat ons team in 2014 versterken. Klaas heeft erg veel ervaring met marathons en meerdaagsen in binnen- en buitenland en is één van de betere klimmers die ons landje rijk is.

Nicolas Vermeulen en Jurgen Vanden Bon verlaten het team. Nicolas keert terug naar een vertrouwde entourage, met ambities voor een Ironman in 2015. Wij wensen hen allebei nog veel sportieve successen toe.

Bron : PM