Fietsen voor Duchenne Heroes

Fietsen voor Duchenne Heroes

ava

Geen ander goed doel is zo verweven in de mountainbike wereld als het Duchenne Heroes project. Door middel van een mountainbike tocht van zeven dagen die door vier landen loopt en inmiddels ook in Italië wordt gehouden laten mountainbikers zien dat zij de ziekte Duchenne spierdystofie van harte ondersteunen.  Dit gebeurt door fondsen binnen te halen en geld te verzamelen om deze ziekte een beter onderzoekprogramma te kunnen laten maken.

Duchenne spierdystrofie ( www.duchenne.nl ) is een ziekte die vooral jongens bedreigt en is tot heden toe dodelijk voor deze kinderen. Duchenne Heroes zamelt door middel van de mountainbiketocht geld in om onderzoek te kunnen doen naar deze ziekte , die dan ook met resultaten komt die hoop bieden voor de toekomst.

BIKING4DUCHENNE is zo een project waar ik zelf mijn medewerking aan heb gegeven en waar wij samen met Eddy Vocht , Hans van  Rijssel uit het Brabantse Deurne en de ambassadrice van dit project de welbekende cyclecross held Sanne van Paassen uit Vlierden in Brabant de schouders onder zetten. Door middel van een leuk evenement zoals een Toertocht en een Cyclotocht halen we geld op voor deze slopende ziekte.

Kom mee doen en ga eens naar de site van www.biking4duchenne.nl om te zien wat we gaan doen en waar je kans op maakt als je meedoet; OA Swatch heeft haar medewerking toegezegd en tal van andere bedrijven,  zodat dit een onvergetelijke dag wordt voor iedereen.

Kijk ook eens even naar dit filmpje op You Tube http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=faqfasqgVq0

Offroadbiking is aanwezig tijdens dit meer dan leuke evenement in het Brabantse Zandbos in Deurne gesitueerd nabij en op het Hippisch Centrum aldaar.

Jan van Dijk