Filip Meirhaeghe en André Coppers over Jens Schuermans

Filip Meirhaeghe en André Coppers over Jens Schuermans

ava

Niets dan blije gezichten bij de mensen van de Wielerbond na de Europese titel van Jens Schuermans. Jeugdcoach Filip Meirhaeghe begeleidt het Be Goldteam, de nationale selectie waarvan Jens deel uit maakt

‘Het is super. We waren naar hier gekomen om te winnen en Jens wint. Eigenlijk is het scenario van de koers super geweest. Ik had verwacht dat er veel naar Jens zou gekeken worden. De Zwitser(Forster) blaast zichzelf op door veel te snel te starten. Hierdoor is Jens alleen weg  en hadden we geen koerstactiek meer nodig.  Er werd gewoon gekoerst.  Van de andere Belgen ben ik minder tevreden.  Alleen Didier Bats valt in de start en rijdt dan een sterke koers.  Realistisch bekeken rijden Kevin Panhuyzen en Pieter Geluykens geen super koers. Ze hebben niet slecht gereden, maar ik ben een beetje ontgoocheld. Kevin heeft al beter gereden in de wereldbekers,’weet Filip.

Ook André Coppers stond te glunderen aan het podium. ‘Ik ben blij om samen te zijn met Filip. Die heeft het werk voortreffelijk gedaan nadat ik gestart was met de opleiding van de jongeren, ondermeer door de Kids Challenge. We kunnen hier genieten van de hoogdagen van het Belgische mountainbike.  Voor een pronostiek voor het WK is het nog te vroeg.  Deze tegenstand kenden we wel. Jens is niet naar Amerika of Canada geweest. Dan is het toch eerder afwachten wat die jongens gaan doen. We verwachten en hopen dat er in ieder geval een medaille inzit in Champéry,’ besluit Coppers.

Erik  Braeken vanuit Dohnany