Finn Treudler en Line Burquier winnen Junior Series in Albstadt

Finn Treudler en Line Burquier winnen Junior Series in Albstadt

Zaterdag stond alles in het teken van de jongeren met de race voor de junioren. Die werd gewonnen bij de meisjes door Line Burquier en bij de jongens door de Zwitser Finn Treudler. Onze landgenote Julia Gregoire werd knap veertiende. Lies’l Schevenels eindigde als 43 ste. Bij de jongens werd Theo Demarcin 24 ste; Tim Rex 28 ste, Guido Van Vlaenderen 42 ste, Daan Depuydt 63 ste, Kay De Bruyckere 76 ste en Yentl Seynaeve 119de.

In de startronde bij de junioren vrouwen reed Olivia Onesti korte tijd aan de leiding, maar de Française viel in het verdere verloop van de race terug naar de zevende plaats. Op de top sloegen Line Burquier en Monique Halter een indrukwekkende kloof en hadden op de helft van de race ongeveer 30 seconden voorsprong op de enige achtervolger Sina van Thiel.

De race werd beslist in de voorlaatste ronde toen Halter in een technisch veeleisend bergop-gedeelte haar voet even van het pedaal moest halen. Burquier merkte de situatie van de Zwitserse renster achter haar op, viel aan en verwierf in een mum van tijd een voorsprong van meer dan tien seconden. De Française vierde haar eerste overwinning in de Bullentäle van Albstadt: “Ik had een goede start en ik ben heel blij dat ik gewonnen heb. Ik voelde me heel goed in de kopgroep en viel op het juiste moment aan toen Monique in de voorlaatste ronde haar voet van de fiets moest halen.”

De tweede plaats was voor Monique Halter. De derde plaats ging naar Sina van Thiel, die lange tijd een eenzame race reed. Tegen het einde kreeg het veeleisende parcours haar krachten afnemen. “Ik stelde me constant voor dat mijn ouders vlak bij de baan stonden en me aanmoedigden, dat gaf me extra motivatie. Het was mega leuk vandaag.”

Juniors: Finn Treudler triomfeert in Bullentäle

De Zwitser Finn Treudler heeft zaterdagochtend de eerste cross in de Bullentäle van Albstadt gewonnen. De renner van Team jB Brunex Superior reed in de laatste ronde weg van Oleksandr Hudyma en won met 19 seconden voorsprong op de Oekraïner. Beste Duitser was Emil Herzog op plaats 13.

Het verloop van de juniorenwedstrijd kan in een paar zinnen worden beschreven: Al in de startronde trapte de Oekraïner Oleksandr Hudyma hard op het gaspedaal en trok het veld zo lang mee dat er al in de eerste grote ronde een kopgroep van drie renners ontstond. Hudyma kreeg het gezelschap van de Zwitsers Finn Treudler en Nils Aebersold aan de leiding. “Ik had een slechte start en moest me eerst naar voren werken,” meldde Treudler aan de finish. “Toen ik eenmaal op kop lag, was het mijn doel om daar te blijven en geen aanvallen te missen. Zo ontstond de groep van drie vooraan.”

Het trio bleef bij elkaar tot het begin van de laatste ronde, voordat Hudyma het tempo weer opvoerde en Aebersold de eerste was die de aansluiting verloor. Treudler raakte ook even enkele meters achterop bij de Oekraïner, maar kwam terug en plaatste zelf de aanval op de laatste lange klim van de ronde. “Ik verloor even de aansluiting op een vlakke passage in de laatste ronde, maar ik wist dat ik het gat op de laatste klim weer kon dichten en viel meteen daarna aan”, onthulde de zichtbaar tevreden Zwitser. De tweede plaats ging naar Oleksandr Hudyma voor Nils Aebersold.

Ook een goede prestatie van Theo Demarcin(24ste) en Tim Rex(28 ste), die net in de top 30 eindigden.

Theo Demarcin
Tim Rex
3, Treudler, Finn, jb Brunex Superior Factory, , SUI

Winnaar Finn Treudler gaf deze commentaar na afloop: ‘Ik had een slechte start en moest me eerst opwerken. Toen ik op kop lag, was mijn doel om vooraan te blijven en geen aanvallen te missen. Dus de groep van drie
groep van drie gevormd aan het front. Ik heb zo lang mogelijk gewacht en viel aan op de laatste klim.
In de laatste ronde verloor ik op een vlak stuk even de aansluiting, maar ik wist dat ik op de laatste klim het gat weer kon dichten.’

Uitslagen junioren:

Bron: Mediacenter Albstadt

Foto’s: Luc Wilms, onze fotograaf ter plaatse en A. Küstebrück